MSZP;Szent János Kórház;adománygyűjtés;

Bedobozolták fizetésemelésüket a szocialisták

Furgonnyi adománnyal érkeztek a párt képviselői Szent János Kórházhoz, amely nemrég maga kért segítséget a Facebookon.

Mintegy félmillió forint értékében vásároltak kórházi ellátáshoz szükséges eszközöket – pelenkát, kötszert, tisztítószert – az MSZP képviselői, az adományokat pedig szerdán adták át a Szent János kórháznak.

Mint ismert, a budai intézmény a közelmúltban maga hirdetett meg karácsonyi adománygyűjtést a Facebookon, amelyben gyakorlatilag mindent kértek, amire kórháznak fogyóeszközként csak szüksége lehet; a gyűjtésnek azonban olyan országos visszhangja lett, hogy a Szent János kórház riadtan visszakozott, az ellenzéki lapok kiforgató híreiről, negatív kampányáról beszélt.

Kiforgatás ide vagy oda, az intézetben azért örültek az MSZP karácsonyi adományának – mint megtudtuk, a dobozokat egy neve elhallgatását kérő dolgozó vette át a politikusoktól.

Az átadást, melyen Gurmai Zita, Korózs Lajos, Kunhalmi Ágnes és Szakács László is részt vett, rögtönzött sajtótájékoztató kísérte. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke hangsúlyozta:

önmagában tarthatatlan állapot, hogy egy állami fenntartású kórház adománygyűjtő akciót indít karácsony idején, hogy legyen elég tisztítószer, kötszer, ami a mindennapi ellátáshoz szükséges.

Eközben azt is láthatjuk, hogy az állami vezetők, milyen magas, időközben emelt fizetést kapnak - mondta Tóth. 

Ami azt illeti, a szocialisták szintén emelt fizetésükből vették az adományokat, az emelés összegét azonban nem magukra fordítják: szolidaritási kasszát hoztak létre, és havi keresetük egy részét ebbe teszik Tóth Bertalan szerint az MSZP a jövőben folytatná az adakozást, rászoruló családokat más kórházakat is támogatnának.