Zalaegerszeg;Pintér Sándor;Tasnádi László;tesztpálya;

2019-12-11 21:29:18

Pintér bizalmi emberének cége védheti a zalaegerszegi tesztpályát

A Tasnádi László tulajdonában álló ESG Holding két évig, napi két őrrel vigyázza 262 hektáros területet.

Tasnádi László, volt rendészeti államtitkár cégét bízta meg a zalaegerszegi járműipari tesztpálya őrzésével az Autóipari Próbapálya Zala Kft: a közbeszerzési pályázaton nyertes ESG Holding Zrt. közel 84 millió forintért vállalta, hogy vagyonőrei két éven át őrzik területet – derül ki a Közbeszerzési Értesítőből.

Az ESG Holding az Opten cégadatai szerint közvetetten kapcsolódik a Pintér Sándor bizalmi emberének tartott, III/II-es múltú Tasnádihoz: a Zrt. 50 százalékos tulajdonosa, a BLK Corporation ugyanis a volt államtitkáré.

A szerződés érdekessége, hogy a nyertes cég – ami mindössze 2 millió forinttal adott jobb árajánlatot egyetlen versenytársánál, a Top Cop Security-nél – milyen szerény felállással készül a kétéves megbízásra.

A társaság ugyanis naponta mindössze két őrt biztosít a 262 hektáros pálya biztosítására, amin két (összesen 4000 négyzetméteres alapterületű) épület is áll. Ráadásul az egyik szekuritis portaszolgálatos, így elméletileg járőrtársára hárulhat a szerződésben rögzített feladat, hogy naponta ötször ellenőrizze a kerítéseket, és tizenkétszer hajtson ki autójával ellenőrző körútra a létesítmény területén.

Mindez akkor is kevésnek tűnik a becslések szerint 45 milliárd forintból, a kormány támogatásával felhúzott tesztpálya védelméhez, ha leírásból egyébként kiderül, hogy az egész zónát kamerák és szenzorok tucatjai figyelik.