Előfizetés

Pénzbírságot kapott az illegális zughotel

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.15. 09:23

Fotó: Facebook / Becsó Zsolt
Becsó Zsolt országgyűlési képviselő állítja, nem tulajdonos, pedig minden hivatalos irat szerint az. A hotelt bezárták, de most pénzbírságot is kapott.
Lapunk is átvette a 24.hu információját, miszerint Bacsó Zsolt, Nógrád megye fideszes parlamenti képviselője 50 százalékban tulajdonosa annak az illegálisan működtetett budapesti zughotelnek, amit engedélyek hiányában a terézvárosi önkormányzat záratott be még e hét közepén. Az ügyben további vizsgálat is indult, a 24.hu pedig új híreket tudott meg a kerülettől:
"Pénzbüntetést is kiszabott a kereskedelmi hatóság, de mivel folyamatban lévő hatósági ügyről van szó, ennek mértékéről nem adhatok ki információt"

– szólt a legfrissebb tájékoztatás. A lap szerint a büntetés jó eséllyel több százezres nagyságrendű lehet. "Az önkormányzat munkatársai a lehető legnagyobb szigorral járnak el az ilyen esetekben, de sajnos a szankciók, melyeket törvény szabályoz, nem visszatartó erejűek. Egy több százezer forintos bírságot (ami maximálisan kiszabható) egy ilyen szálláshely egy nap alatt kitermel" - tette hozzá a terézvárosi önkormányzat. A fideszes képviselőt valószínűleg a fél magyar sajtó keresi, eddig csak a Blikknek reagált az ügyben.
Becsó azt mondta, hogy tavaly ősszel már kiszállt a hotelt üzemeltető cégből, ezt az állítást azonban szerint is cáfolják a tények

A Blikk és a 24.hu is azt írja, mind Becsó Zsolt vagyonnyilatkozata, mind a cégadatok szerint nemcsak tavaly ősszel, de jelenleg is a fideszes képviselő a cég felerészbeni tulajdonosa. A képviselő állítja, a cégbíróság hamarosan bejegyzi a több mint egy évvel ezelőtti tulajdonosváltást. Az ilyen, tulajdonlással összefüggő cégbírósági bejegyzés egyébként minden normális esetben 24 óra alatt megtörténik.

Orbán Viktor Romániában vázolta fel egy új Közép-Európa vízióját

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.15. 08:20
Orbán Viktor Temesváron, Romániában
Fotó: Facebook / Orbán Viktor / Fotó:Vivien Cher Benko
Nyugati vendégmunkások, szupertechnológia, tiszta környezet és biztonság a főbb tervek között.
Magyarország készen áll arra, hogy szomszédaival, köztük Romániával, felépítsen egy új Közép-Európát – mondta Orbán Viktor szombat este a temesvári forradalom kitörésének 30. évfordulója alkalmából rendezett gálaesten, írja az MTI. A miniszterelnöknek az a célja, „hogy Közép-Európa a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége legyen, ahol a városokat autópályák és gyorsvasutak kötik össze, ahol mindenkinek van munkája, ahová visszatérnek a munkások, és ahol az okoz majd fejtörést, mit kezdjenek a Nyugat-Európából érkező munkavállalókkal.” Magyarország azok közé az európai országok közé akar tartozni, ahol a legjobb élni, alkotni, a legkorszerűbb technológiával akar termelni, a legjobb és legtisztább természeti környezetet akarja, és a világ egyik legbiztonságosabb országa akar maradni – sorolta Orbán Viktor, hozzáfűzve, hogy mindezt a szomszédos államokkal együtt könnyebb elérni, mint egyedül. Azt mondta, nagyszerű esélyt lát arra, hogy a jövőben románoknak és magyaroknak közös céljai lehessenek.  

24. hete ugyanaz a helyzet a lottón

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.14. 20:56

Fotó: Shutterstock
Jövő héten kerek hárommilliárdért ikszelhetünk.
Nem, nem és nem, ezen a héten sem volt öttalálatos. Mivel már 24. hete nem volt, a halmozódó nyeremény jövő héten már  3 milliárd forint lesz. Azért nézzük a heti nyerőszámokat: 28 (huszonnyolc) 34 (harmincnégy) 54 (ötvennégy) 62 (hatvankettő) 84 (nyolcvannégy)            Ötös ugyan nem volt, de négyes annyi, hogy csak egymillió a nyeremény. A hármasokra 18 8301, a kettesekre 1665 forintot fizetnek. A Joker: 399036  Ennek azért van jelentősége, mert ott viszont volt telitalálat, a szerencsés nyertes  34,7 millió forinttal gazdagodott.