Előfizetés

Orbán Viktor Romániában vázolta fel egy új Közép-Európa vízióját

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.15. 08:20
Orbán Viktor Temesváron, Romániában
Fotó: Facebook / Orbán Viktor / Fotó:Vivien Cher Benko
Nyugati vendégmunkások, szupertechnológia, tiszta környezet és biztonság a főbb tervek között.
Magyarország készen áll arra, hogy szomszédaival, köztük Romániával, felépítsen egy új Közép-Európát – mondta Orbán Viktor szombat este a temesvári forradalom kitörésének 30. évfordulója alkalmából rendezett gálaesten, írja az MTI. A miniszterelnöknek az a célja, „hogy Közép-Európa a világ egyik legsikeresebb és legversenyképesebb térsége legyen, ahol a városokat autópályák és gyorsvasutak kötik össze, ahol mindenkinek van munkája, ahová visszatérnek a munkások, és ahol az okoz majd fejtörést, mit kezdjenek a Nyugat-Európából érkező munkavállalókkal.” Magyarország azok közé az európai országok közé akar tartozni, ahol a legjobb élni, alkotni, a legkorszerűbb technológiával akar termelni, a legjobb és legtisztább természeti környezetet akarja, és a világ egyik legbiztonságosabb országa akar maradni – sorolta Orbán Viktor, hozzáfűzve, hogy mindezt a szomszédos államokkal együtt könnyebb elérni, mint egyedül. Azt mondta, nagyszerű esélyt lát arra, hogy a jövőben románoknak és magyaroknak közös céljai lehessenek.  

24. hete ugyanaz a helyzet a lottón

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.14. 20:56

Fotó: Shutterstock
Jövő héten kerek hárommilliárdért ikszelhetünk.
Nem, nem és nem, ezen a héten sem volt öttalálatos. Mivel már 24. hete nem volt, a halmozódó nyeremény jövő héten már  3 milliárd forint lesz. Azért nézzük a heti nyerőszámokat: 28 (huszonnyolc) 34 (harmincnégy) 54 (ötvennégy) 62 (hatvankettő) 84 (nyolcvannégy)            Ötös ugyan nem volt, de négyes annyi, hogy csak egymillió a nyeremény. A hármasokra 18 8301, a kettesekre 1665 forintot fizetnek. A Joker: 399036  Ennek azért van jelentősége, mert ott viszont volt telitalálat, a szerencsés nyertes  34,7 millió forinttal gazdagodott.

Tíz év után leváltották a Főkert igazgatóját

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.14. 20:04

Fotó: Facebook/Főkert
Karácsony Gergely már pályázatot írt ki a megüresedő vezérigazgatói helyre.
Budapest főpolgármestere pályázatot hirdetett a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. (Főkert) vezérigazgatói posztjára. A hirdetményt Megyeri Szabolcs, a közéleti témákban gyakran megnyilatkozó, korábban a Városliget beépítése ellen is felszólaló kertészmérnök is megosztotta a Facebook-oldalán – írja a hvg.hu.
A döntés miatt meglehetősen indulatos Megyeri megjegyzi, hogy a „kertész szakma budapesti bástyáját” 10 éve vezető Szabó Józseffel még nem is közölték, hogy nem számítanak rá a jövőben a "kamuzöld" új városvezetés pedig mindössze öt napot adott a posztra pályázóknak, ráadásul nem kérdezték meg az ügyben a kertész szakmát sem.  A hírportál megkereste a Városházát, ahol megerősítették, hogy valóban keresik a Főkert új vezérigazgatóját.
Karácsony azután döntött így, hogy az fővárosi tulajdonú vállalat átvilágítása során kiderült: a cég bonyolult és nehezen követhető rendszerben szervezte ki közszolgáltatási feladatait egyik leányvállalatának, amely azután alvállalkozóknak adta ki a munkát, akik szintén alvállalkozókat fogadtak, a lánc végén álló megbízottak pedig részben a Főkert dolgozóit foglalkoztatták hétvégenként.