Kiengedték a börtönből Bróker Marcsit

Publikálás dátuma
2019.12.16. 07:24
Forrás: police.hu
A 12 milliárdos károkozással, 767 rendbeli csalással vádolt nő bűnügyi felügyelet alá kerül, mozgását azonban figyelik a rendőrök.
Kiengedték hétfőn reggel 6 óra körül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetből a Kun-Mediátor-ügy vádlottját, akinek megszűnt a letartóztatása.        A Bróker Marcsiként elhíresült vádlottat bűnügyi felügyelet alá, házi őrizetbe helyezték a büntetőügy első fokú ítéletének megszületéséig - közölte a Szolnoki Törvényszék december 10-én az MTI-vel. Az asszony  várható kiengedésről lapunk írt először.  A döntés szerint a vádlott a bíróság által meghatározott ingatlanban köteles tartózkodni, naponta csupán két órára, a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítására és gyógykezelése miatt hagyhatja el. Köteles a mozgását nyomon követő technikai eszközt viselni, és rendőrök is ellenőrzik majd az asszonyt.
"Bróker Marcsi" letartóztatása azért szűnt meg, mert a büntetőeljárási törvény szerint az, akivel szemben tíz évnél nem súlyosabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt van folyamatban eljárás, legfeljebb három évig tartható letartóztatásban. Ezután szabadlábra kell helyezni vagy - ha a letartóztatás törvényi feltételei változatlanul fennállnak - el kell rendelni a bűnügyi felügyeletét. 
A vádlott ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség767 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, kétrendbeli sikkasztás és számvitel rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat - a nő 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozhatott az ügyfeleknek.

Könnyen lehet azonban, hogy a tényleges kárösszeg a vádiratban szereplő 12 milliárdnál is nagyobb, csak sokan nem jelentkeztek károsultként. Korábban 15-20 milliárdos összegekről is lehetett hallani, bár ezek csak becslések.

16 évig feketén brókerkedett

A vádirat szerint a karcagi asszony a budapesti székhelyű Kun-Mediátor Kft. képviselőjeként a cég 15 éves működése alatt 12 milliárd forintot meghaladó kárt okozott az ügyfeleknek. Cége nevében 1999 nyarától 2015 tavaszáig az átlagosnál jóval kedvezőbb haszonnal kínált kecsegtető befektetési lehetőséget, főként a Karcagon és környékén élőknek. Tette mindezt úgy, hogy a Kun-Mediátornak nem volt engedélye ilyen tevékenységre. A befolyt pénzt saját és családja költségeire fordította, illetve - a jó üzletmenet látszatának fenntartásáért - az érintettek egy részének kifizetésére használta fel. "Bróker Marcsi" 2015 tavaszán eltűnt Magyarországról, végül mintegy másfél évvel később a közép-amerikai Belize-ben fogták el. A Blikk úgy tudja, hogy a nőt sokan „viszkető tenyérrel” várják már Karcagon, mert sok helyinek is kárt okozott.
Szerző

Idősek otthonából tűnt el egy 85 éves bácsi

Publikálás dátuma
2019.12.15. 21:59
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A pesterzsébeti rendőrök a lakosság segítségét kérik Arnstein Andor Róbert megtalálásához, aki kora miatt elképzelhető, hogy segítség nélkül nem talál vissza az otthonba.
Az idős férfi 2019. december 15-én délután tűnt el egy XX. kerületi idősek otthonából, azóta életjelet nem adott magáról, a rendőrök jelenleg is keresik. Arnstein Andor Róbert nehezen kommunikál, térben és időben nehezen tájékozódik, ezért elképzelhető, hogy nem fordul segítségért és egyedül nem talál vissza az otthonba. Arnstein Andor Róbert körülbelül 175 centiméter magas, vékony testalkatú, aki eltűnésekor fekete kabátot, fekete nadrágot és fekete sapkát viselt.  
A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a képen látható Arnstein Andor Róbertet felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámát, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.​  
Szerző

Szinte minden megsemmisült a Várnegyedben kigyulladt társasházi lakásban (képek)

Publikálás dátuma
2019.12.15. 17:42

Fotó: Budavári Önkormányzat / Facebook
Gázrobbanás okozta a tüzet, személyi sérülés nem történt.
Ahogy arról korábban a Népszava beszámolt, kigyulladt egy társasházi lakás vasárnap délben a Budai Várnegyedben, az Úri utcában - tette közzé az Országos Katasztrófavédelem honlapja. A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a főváros hivatásos tűzoltói és a rózsadombi önkéntes tűzoltók, akik közösen, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat. A Budavári Önkormányzat hivatalos Facebook-oldalára képeket tettek közzé a helyszínről, amiken az látható, hogy milyen állapotok maradtak a tűz után.    A önkormányzat sajtóközleményt adott ki az ügyben, mint írták, a tüzet feltehetően emberi gondatlanság okozta, egy hibásan bekötött gázmelegítő palackja robbant fel. Az eset körülményeit a tűzoltóság és a rendőrség vizsgálja, két önkormányzati lakás érintett, az emeleti lakás teljesen kiégett, az alatta lévő földszinti az oltás miatt vált lakhatatlanná. A tűzeset során senki sem sérült meg. Három lakó átmeneti elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott. A tűzesetben érintett két lakás alapos felújításra, a lépcsőház és több másik lakás tisztasági festésre szorul.
Szerző
Frissítve: 2019.12.15. 19:49