Előfizetés

Halálos baleset – Fának csapódott egy autó Encsnél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.19. 14:10
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A járművet vezető férfi a helyszínen életét vesztette.
Csütörtök délután egy férfi autójával Encs és Gibárt között, a 39-es számú főúton közlekedett, amikor – eddig tisztázatlan okból – a jármű lesodródott az úttestről és egy, az út mellett lévő fának csapódott – írja a police.hu. A baleset következtében a járművet vezető sofőr olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

Rajtad is múlik, hogy pörög az áldozatszámláló

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.19. 13:16

Fotó: Donka Ferenc / MTI/MTVA
Sokkoló installációval és plakátokkal hívja fel a figyelmet a Magyar Autóklub és a rendőrség a halálos balesetek megelőzésére, amelyek idén több mint 500 ember életét követelték itthon. A Budapesti Rendőr-főkapitányság mécsesekkel hívta fel a figyelmet a halálos balesetekre.
Karácsony előtt a városban megélénkül a forgalom, gyakoribbak a torlódások, ráadásul nem minden közlekedő vezet a téli útviszonyoknak megfelelően, illetve óvatosan és előzékenyen. A rendőrség adatai alapján a közúti balesetek legfőbb oka a gépjárművezetők figyelmetlensége és a közlekedési szabályok be nem tartása. 
Decemberig idén 532 ember vesztette életét a magyar utakon.

Mivel ezeknek a haláleseteknek nagy része megelőzhető lett volna, a Magyar Autóklub az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával közlekedésbiztonsági kampányt indított. Két sokkoló installációt állítottak fel a Széll Kálmán téri és a Nyugati téri 4-6-os villamos megállóban. A napi számláló a közúti balesetben meghalt emberek számát mutatja.
A „Rajtad is múlik” nevű kampány célja megértetni a sofőrökkel, a számláló pörgésének sebessége rajtuk is múlik. A közlekedésbiztonsági üzenetet erősítik a forgalmas csomópontokon elhelyezett, szintén „ütős” plakátok is.

A BRFK gyertyákkal kampányol

Hét helyszínen mécsesekből rakták ki a rendőrök olyan emberek nevét és életkorát, akik közlekedési balesetben haltak meg - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapján
Budapesten december 17-ig idén 43 ember halt meg.

Megkéselt egy iskolásokat kísérő tanárt egy férfi, aki késsel őrjöngött egy pesti villamoson

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.19. 09:47
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A tanár az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedett.
A rendőrség ügyeletére szerda délután 1 előtt érkezett bejelentés - írja a police.hu -, hogy Budapest XVIII. kerületében, Pestszentlőrincen, az 50-es villamoson
egy férfi bozótvágó késsel fenyegeti az utasokat.

A járőrök a villamoson elfogták a budapesti 38 éves T. Istvánt. Ezután derült ki, hogy T. István előzőleg többször megszúrt egy férfit. A sérült a rendőrök kiérkezése előtt leszállt a villamosról, és elment a helyszínről; a hatóságot az az orvos értesítette, akinél ellátásra jelentkezett.
A sértett egy iskolás csoportot kísért aznap délután.

A lefoglalt tőr (kukri)
Fotó: police.hu
A tanár az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérüléseket szenvedett.
T. Istvánt súlyos testi sértés bűntett kísérlet és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd - minthogy lopás miatt már körözték - elkezdhette korábbi, jogerős büntetésének letöltését.