Előfizetés

Öngyilkosságot követhetett el az őrét túszul ejtő fegyveres rab

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.20. 16:05
A szökött rab elfogása a rendőrség felvételén
Fotó: police.hu
A fegyház dolgozói már későn fedezték fel az élettelen testet.
Szerdán éjszaka zárkájában öngyilkosságot követett el egy 35 éves fogvatartott férfi a Budapesti Fegyház és Börtönben. Mikor észrevették a történteket a fegyintézet dolgozói azonnal megkezdték az újraélesztést, a rab életét azonban már nem tudták megmenteni – olvasható a büntetés-végrehajtás közleményében.
A Blikk úgy tudja, hogy Sz. Károly lehet az áldozat, aki még február 15-én, saját büntetőügyének tárgyalásán lefegyverezte és túszul ejtette a rá vigyázó őrt, majd elmenekült a tárgyalóteremből. A rabot csak hosszas autós üldözés és több lövés árán tudták elfogni a rendőrök, az ügyről és következményeiről lapunk is részletesen írt.
A csütörtök reggel kiadott közlemény szerint a fegyház vezetése belső vizsgálatot rendelt el, ennek eredménye szerint azonban a fegyőrök nem felelősök a haláleset miatt.
Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Fának csapódott egy autó, ketten meghaltak Zalaegerszegen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.12.20. 15:30

Fotó: Varga György / MTI
Teljes útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök, a forgalmat elterelik.
A helyszínen belehalt sérüléseibe két utas, amikor autójuk péntek délután, eddig ismeretlen körülmények között letért az úttestről, és fának ütközött Zalaegerszeg külterületén. 
A tragikus eset a ( 74106-os) Ságodi úton történt. A rendőrök a helyszínelés és műszaki mentés idejére lezárták az útszakaszt, a forgalmat Zalaegerszeg - Andráshida városrész irányába terelik (police.hu).

Unalmában járt lopni a háziasszony

Vas András
Publikálás dátuma
2019.12.20. 10:51

Fotó: Shutterstock
Több rendbeli lopás miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy 64 éves Kaposvár környéki asszony ellen, aki szórakozásból járt el mások értékeit eltulajdonítani.
Unalmában járt lopni a háziasszony  A rendezett anyagi körülmények között élő vádlott magánéleti problémáira keresett gyógyírt: úgy gondolta, hogy a lopás-sorozattal visz izgalmat az életébe. Az első akcióra 2019 májusában került sor, ekkor egy nyaralóként használt családi ház ablakát törte be, majd onnan több mint félmillió forint értékben vitt el mindent, ami mozdítható a gyerekjátékoktól kezdve, a kézi szerszámokon és kisebb bútorokon keresztül, egészen a lakóautó-alkatrészig. Júniusban aztán gyakoribbak lettek a lopások, előbb az egyik ház bekerített udvaráról lopott el egy lábtörlőt, majd egy másik ingatlanról egyebek mellett kisebb kerámiákat vitt magával, míg végül a hónap végén egy háztól egy teljes kerti étkezőgarnitúrát tulajdonított el. Miután a rendőrök beazonosították a nőt, több lopott dolog is előkerült az otthonából, így a kár egy része megtérült, de több olyan holmi is akadt, melyeket a vádlott a bűncselekmény elkövetése után egyszerűen eldobott, mert nem volt rá szüksége. A bíróság a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat egy év, két esztendőre felfüggesztett börtönre ítélte, emellett 8 hónapra a járművezetéstől is eltiltotta, ugyanis az asszony szinte minden esetben autóval ment lopni.