Kitüntetéseket adtak át a szökött rab elfogásában résztvevő rendőröknek

Publikálás dátuma
2019.02.18. 10:41
Kitüntették a Törvényszékről megszökött elítélt elfogásában közreműködő rendőröket
Fotó: Máthé Zoltán / MTI
A férfi még pénteken szökött meg fegyverrel a Fővárosi Törvényszékről. Az óriási erőket megmozgató akció során végül több lövéssel sikerült ártalmatlanítani, mostanra pedig magához tért a kórházban.
Kitüntetéseket adtak át az Országos Rendőr-főkapitányság Teve utcai székházában azoknak, akik közreműködtek a Fővárosi Törvényszékről pénteken megszökött fogoly elfogásában - írja az Index. Az elismeréseket az érintettek Töreki Sándor rendőr vezérőrnagytól, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettestől vehették át.

A Szent György Emlékérmeket és a jutalmakat 12 rendőr kapta meg a fogoly elfogása során mutatott példamutató helytállásuk és szakmai munkájuk elismeréseként. Az elismeréseket a Fővárosi Törvényszék fegyveres biztonsági őre is megkapta, akitől a szökevény elvette a fegyverét.

Ahogy arról mi is írtunk, 36 éves Sz. Károly pénteken a Fővárosi Törvényszéken ököllel arcon ütötte az őrt, majd megszerezte fegyverét. A pisztolyt a bírókra szegezte, majd az őrt maga előtt tolva kimenekült a bíróság épületéből. Az őrt elengedte, majd megállított egy autóst, beszállt mellé és fegyverrel elindulásra kényszerítette.

A rendőrök több úttorlaszt alakítottak ki, az autó végül  a Szentmihályi út és a Nyírpalota út kereszteződésénél akadt el. Itt egy rendőr több lövést adott le az anyósülésen ülő szökevényre, aki ezután kiugrott az autóból és egy másik autóba akart beszállni, miközben több lövést adott le a rendőrök felé. Az autó sofőrje azonban lefogta a kezét, dulakodni kezdtek, amivel sikerült feltartóztatnia. A rendőrök ezután több lövéssel állították meg a férfit, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. De azóta úgy tudni, magához tért a kórházban, édesanyja meg is látogathatta.
Szerző
Frissítve: 2019.02.18. 12:23

Esztergomban fogták el a zuglói gyilkosság gyanúsítottját

Publikálás dátuma
2019.02.18. 09:23
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 26 éves férfit néhány órával azután kapták el, hogy a Nagy Lajos király útja és az Egressy út kereszteződésénél egy autó első ülésén egy 60 éves férfi holttestére bukkantak.
A rendőrök elfogtak egy 26 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölt egy 60 éves férfit Zuglóban - írja az MTI a rendőrség honlapjára hivatkozva. A police.hu videót is közzétett az elfogásról:
A rendőrség vasárnap azt közölte, bejelentés alapján mentek ki a Nagy Lajos király útja és az Egressy út kereszteződéséhez, ahol egy autó első ülésén halott férfire találtak. A szemle során kiderült, hogy a 60 éves férfi halálát idegenkezűség okozta.

A legfrissebb információk szerint még szombaton késő este Esztergomban elfogták az emberöléssel megalapozottan gyanúsítható 26 éves B. Györgyöt. Az életvédelmi osztály nyomozói a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és javasolják letartóztatásának indítványozását.

Halálra gázolt valakit a metró a Keleti pályaudvarnál- öngyilkosság lehetett

Publikálás dátuma
2019.02.18. 09:04
képünk illusztráció
Az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között nem közlekednek a szerelvények.
Nem jár a 2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között, ezen a részen pótlóbuszokat indítanak . írja a hvg.hu. Az okokról a BKK Facebook-oldalán csak annyit írtak, hogy baleset történt, ezért nem jár a metró. A Metróért Egyesület közösségi oldala viszont azt írja, a Keleti pályaudvarnál elgázolt valakit a szerelvény, értesüléseik szerint öngyilkosság történt.

A katasztrófavédelem később közölte: egy ember esett a szerelvény alá és nem élte túl a baleset. A tűzoltók az első és a második kocsi között, az úgynevezett életmentő árokban találták meg, de a fővárosi katasztrófavédelem doktorszolgálata már nem tudott segíteni rajta.

A BKK végül délelőtt 11 óra előtt valamivel jelentette be, hogy az M2-es metró ismét a teljes vonalon közlekedik.
Szerző
Frissítve: 2019.02.18. 12:05