Autók ütköztek a síneken, nem járt a 4-6-os villamos

Publikálás dátuma
2020.01.02. 19:28

Az este 6-os pótlás előtt legutóbb délután 4 körül kellett pótolni a járatot, akkor utasrosszullét miatt.
Baleset történt a budapesti Teréz körúton az Oktogonnál, este 6 körül - derül ki a BKK közösségi oldaláról. A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz járt az Oktogon M és a Blaha Lujza tér M között.
Két autó szaladt egymásba az Andrássy út és a körút kereszteződésénél, és bár látszólag nem súlyos baleset történt, egy óra elteltével is mindkét jármű a síneken állt.
A 4-6-os villamos legutóbb délután fél 4 és 4 között kellett pótolni, akkor utasrosszullét miatt.
Szerző
Frissítve: 2020.01.03. 14:51

Halott fiatalok Nádudvarnál: testvérpár a tragédia áldozata, egy madár miatt borulhattak az árokba

Publikálás dátuma
2020.01.02. 18:15
A tragédia helyszíne
Fotó: RTL Híradó
A két fiatal egyikük barátnőjéért indult a szomszédos településre, végül testükre bátyjuk talált rá.
Halott fiatalokat találtak egy autóban Nádudvar közelében, írtuk január elsején, miután egy összetört autóban egy 21 és egy 24 éves férfi holttestére találtak egy útszéli árokban.
Egy püspökladányi testvérpár volt a szilveszteri tragédia áldozata

- tudta meg csütörtökre az RTL Híradó. Egyikük hentes, másik kőműves volt. A baleset történtekor a legfiatalabb fiú barátnőjéért mentek a szomszédos Nádudvarba. Végül több órás keresést követően, nagyjából 18 órával a balesetet követően, éjfél után figyelt fel az út mellett az áldozatok bátyja egy leszakadt lökhárítóra, így sikerült a nádas mögött felborult autóra rátalálni.
A roncs szélvédője tele volt tollakkal,

a Híradónak nyilatkozó rokonok szerint, egy madár okozhatta a balesetet. Úgy tudni, a testvérpár be volt kötve, az autó jó műszaki állapotban volt, téli gumikkal, az azt vezető idősebb fiú pedig rutinos sofőr volt.
Szerző

Letartóztatták a román nőt, aki a forgalommal szemben közlekedett az M0-son

Publikálás dátuma
2020.01.02. 17:39
Képünk illusztráció
Fotó: Máthé Zoltán / MTI
Letartóztatta a Budakörnyéki Járásbíróság egy hónapra azt a román nőt, aki a forgalommal szemben ment autójával szilveszter napjára virradó éjjel az M0-s autóúton - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az MTI-t.
A nőt hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette, valamint más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja a Szentendrei Rendőrkapitányság. Kifejtették: december 31-én 1 óra 45 perckor a gyanúsított, aki egy román rendszámú járművel Diósd térségében autózott az M0-s autóúton, ismeretlen okból megfordult és a forgalommal szemben, Diósd irányából Csepel felé tartott. "A gyanúsított ezzel az ott szabályosan közlekedőket - tekintettel az autóúton érvényben lévő megengedett legnagyobb sebességre is - közvetlen balesetveszélynek tette ki" - emelték ki. A gyanúsított miatt egy szemből érkező autó vezetőjének az ütközés elkerülése érdekében irányt kellett változtatnia, emitt autójával nekiütközött egy másik járműnek. A rendőrök a szolgálati autójukkal, megkülönböztető fényjelzés használata mellett, a gépjárműből kiszállva, elemlámpával és kézi jelzéssel megállásra szólították fel a nőt, aki mindezt figyelmen kívül hagyva kikerülte a járőröket és továbbhaladt a forgalommal szemben. A járőrök a szolgálati járművel utánamentek, megelőzték és hangosbeszélő készüléken, több nyelven is megállásra szólították fel, de a nő továbbra sem állt meg. Ezt követően a gyanúsított a járművével hátulról meglökte, majd oldalról is nekiütközött az előtte haladó rendőrautónak. A gyanúsított az általa okozott és észlelt balesetek helyszínét megállás és segítségnyújtás nélkül elhagyta. A balesetek során senki nem sérült meg.
Az M0-s autóút és a 11-es főút csomópontjában 2 óra 35 perckor a rendőröknek sikerült feltartóztatniuk a járművet és intézkedtek a gyanúsítottal szemben. Az alkoholszonda alkalmazásának eredménye a helyszínen negatív volt; ezután a járőrök a nőt bódult állapotban elkövetett járművezetés gyanúja miatt előállították vér- és vizelet-mintavételre. Mivel a gyanúsított román állampolgár, nincs magyarországi lakhelye, tartózkodási helye, magyarországi kötődése, és a cselekmény során folyamatosan kivonta magát a rendőrök intézkedése alól, feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. Ezért a bíróság a nő meghallgatása után elrendelte letartóztatását addig, amíg az elsőfokú bíróság a tárgyalás előkészítése során határozatot nem hoz, de legfeljebb február 2-ig. A döntés ellen a gyanúsított és a védője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.
Szerző