Előfizetés

Száz kiló higanyt találtak egy ceredi családi ház pincéjében

MTI
Publikálás dátuma
2020.01.06. 12:56
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Még vizsgálják, hogy kerülhetett a mérgező anyag az épületbe.
Nagy mennyiségű higanyt találtak hétfőn a Nógrád megyei Cereden, egy családi ház pincéjében - közölte az MTI-vel a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője. Egyelőre vizsgálják, hogy miként került a házba a mintegy száz kilogrammnyi mérgező anyag. Szeles Péter elmondta: a higanyt üvegedényekben tárolták, de az egyik edény teteje hiányzott, és a higany egy része a földre folyt. Hozzátette: a katasztrófavédelem munkatársai elvégezték a kármentesítést; értesítették a környezetvédelmi hatóságot és a vízügyi igazgatóságot, valamint a rendőrséget, hogy kiderítsék, hogyan került a házba a mérgező anyag. A katasztrófavédelmi igazgatóságot a Dózsa György úti házban élő lakók értesítették, akik nemrégiben vásárolták meg az ingatlant – mondta a hivatalvezető.

Futónőket zaklatott egy biciklis férfi Győrben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.06. 12:09
Képünk illusztráció
Fotó: MICROGEN IMAGES/SCIENCE PHOTO LI / AFP/Science Photo Library
A rendőrök elfogtak egy 37 éves abdai lakost.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint vasárnap három sportoló nő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy Győrben, az Egyetem tér és a Püspökerdő közötti részen egy férfi szeméremsértő módon mutogatja magát. A bejelentők elmondták, hogy futás közben egy kerékpáros megelőzte, majd a Püspökerdő játszótér felőli oldalán bevárta őket, és feléjük fordulva, letolt nadrággal önkielégítést végzett. A rendőrök – a kapott személyleírás alapján – a helyszín közelében beazonosították, és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 37 éves abdai lakost. A férfit a Győri Rendőrkapitányságra előállították, majd a nyomozók szeméremsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Rendőrök mentettek meg egy nőt a kihűléstől Jászfényszarun

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.05. 17:11
Tüzelőt aprít a fagyoskodó asszonynak segítő jászfényszarui rendőr
Fotó: Police.hu
Az asszony csak pihenni ült egy padra bevásárlás után. Kevésen múlt, hogy egyáltalán felébredt.
Az utcán, földön fekve fagyott volna meg az a nő, akit péntek délután találtak meg Jászfényszarui Rendőrőrs járőrei. A nehezen ébredő asszony elmondta, hogy vásárlás után egy padra ült pihenni, de elaludt.
A rendőrök a szolgálati autójukkal szállították haza az nőt, és mivel otthona teljen kihűlt, felaprított tűzifája pedig nem volt, segítettek neki befűteni, tüzelőt is vágtak neki. Az asszonyt pléddel takarták be a ház átmelegedéséig, majd megvárták egyik rokona érkezését is - írja a police.hu.  Nem mindenki olyan szerencsés azonban, mint a Jászfényszarun megmentett nő: a Magyar Szociális Fórum összesítése szerint december közepéig 37-en fagytak meg Magyarországon- az áldozatok kétharmada fűtetlen otthonában, és kórházba szállítása közben, illetve beszállítása után halt meg, a többiek pedig a szabad ég alatt.