MSZP;Tóth Bertalan;

2020-01-16 11:25:13

Az illetékes miniszter nem illetékes, a klímát a szén védi - egyre sűrűbb a homály a Mátrai Erőmű körül

Tóth Bertalan MSZP-elnök lankadatlanul igyekszik megismerni a Mátrai Erőmű állami felvásárlásának körülményeit - derül ki a pártelnök ma hajnali Facebook-posztjából. Ezúttal a nemzeti vagyonért felelős Bártfai-Mager Andreát kérdezte még karácsony előtt írásban, mivel a kormányzati feladatmegosztásban a tárca nélküli miniszter gyakorolja az állam tulajdonosi jogait az MVM felett, amely megvásárolta (?) az áramtermelőt a kormányfői strómanként számon tartott Mészáros Lőrinc érdekcsoportjától, az Opustól.

A tegnap beérkezett válasz, illetve más kormányzati nyilatkozatok alapján Tóth Bertalan egyelőre ekképp foglalja össze, mit lehet "tudni" az adásvételről:

Aki úgy érzi, hogy ezek alapján még mindig nem lát tisztán, ne magában keresse a hibát! Egyértelmű hogy ami kilóg, az nem a lóláb, hanem az egész ló. Idővel pedig minden részletre fény derül, ha máskor nem, az elindított adatigénylési eljárás végén - zárja bejegyzését az ellenzéki párt vezetője.

Amint arról korábban beszámoltunk, az MVM és az Opus-csoport tavaly december 23-án számolt be Magyarország második legnagyobb erőművének adásvételéről. E héten Tóth Bertalan arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormányfő csütörtöki közlése viszont ellent mondott a közzétételnek. Ezután az MVM arról a meglepő tényről tájékoztatta Tóth Bertalant, hogy az adásvételi szerződést konkrét ár meghatározása nélkül kötötték meg úgy, hogy az árat később egy szakértő állapítja meg.