Előfizetés

Villanyoszlopnak ütközött egy autó a XXIII. kerületben, egy sérültet feszítővágóval szabadítottak ki

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.18. 14:23
Villanyoszlopnak ütközött, összeroncsolódott személygépkocsi Budapesten, a XXIII. kerületi Köves úton 2020. január 18-án
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A balesetben a gépkocsi a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.
Egy úttestet elválasztó járdaszigeten álló villanyoszlopnak ütközött egy autó szombat hajnalban Budapesten, a XXIII. kerületi Köves úton. A balesetben a gépkocsi a felismerhetetlenségig összeroncsolódott – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A járműben ülő embert a fővárosi tűzoltók szabadították ki, a mentéshez két feszítővágó berendezést és két nyomóhengert alkalmaztak. E szakfelszerelésekkel tudták annyira szétfeszíteni a fém alkatrészeket, hogy az autóban ülőt ki lehessen emelni az utastérből. A sérültet a mentőszolgálat kórházba szállította.

Halálos baleset – Két jármű karambolozott az M2-esen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.18. 14:08
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A balesetben egy ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.
Összeütközött két gépjármű szombat délután az M2-es autóúton, a Dunakeszi irányából Vác felé vezető oldalon – írja a police.hu. Az egyik jármű vezetője a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően elhunyt.  A helyszíni szemle és a műszaki mentés 17 óra 20 perckor véget ért. Az út teljes szélességében járható.

Szexuális erőszak gyanújával került rács mögé a kunágotai lelkész

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.18. 13:34
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfit még szilveszter estéjén vitték el a rendőrök, a gyanú szerint egy „saját nevelése alatt álló” fiatalt bántalmazott.
Rendőrök szállták meg szilveszter estéjén a Békés megyei Kunágotát, elfogtak és őrizetbe is vettek egy 58 éves férfit – azzal gyanúsítják, hogy szexuális erőszakot követett el a nevelése alatt álló, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy ellen. A rendőrség ennél többet nem árult el, de a Beol.hu úgy tudja, a település református lelkésze, H. G. a gyanúsított.
A lap megkereste a református egyházat is, ahol közölték: az egyházmegyei elnökség „az ügy súlyosságára tekintettel H. G. lelkész ellen január 8-án fegyelmi eljárást indított, s ezzel egyidejűleg január 9-ével felfüggesztette a lelkészi szolgálatok végzése alól” - és a rendőrségi vizsgálat eredményétől függ, hogy visszahelyezik-e posztjára.
Az ügyben másodfokon eljáró Gyulai Törvényszék ugyanakkor pénteken elrendelte a gyanúsított egy hónapig érvényes letartóztatását. Indoklásukban hangsúlyozták, az eljárás jelen szakában kizárólag a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható, hogy a a férfi a bizonyítási eljárást – különösen a tanúk befolyásolásával – ne nehezítse, vagy akadályozza.  

RTL: Nem először jelentette fel nevelt lánya

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a lelkészt 14 éves nevelt lánya jelentette fel. Az egyházmegye esperese a csatornának azt mondta: a lelkész mindig jól végezte a munkáját, a lány pedig másfél évvel ezelőtt egyszer már feljelentette, de akkor állítása szerint kiderült, hogy alaptalan volt a vád.