Karácsony Gergely;Fürjes Balázs;

2020-01-22 10:23:59

Fürjes szerint is vállalhatatlan volt a Karácsony-interjú

A Budapestért felelős államtitkár is értékelte az M1 keddi adását.

Száz nappal megválasztása után meghívták Karácsony Gergely főpolgármestert a közszolgálati M1-en futó Ma Estébe. Az interjú meglehetősen pszichodelikusra sikerült. A műsorvezető, Mészáros Kata azzal a kérdéssel indította beszélgetést, hogy Karácsony Gergely mivel érkezett az MTVA stúdiójához, majd amikor a főpolgármester elárulta, hogy a belvárostól meglehetősen messze eső Kunigunda útra egy kisfogyasztású elektromos autóval érkezett, azzal vágott vissza, hogy „ezek szerint a kezdeti lendületet, azt, hogy biciklivel és gyalog járjanak az emberek, ez csak a fotók erejéig tartott ez a lendület”. A folytatásban előkerült a közszolgálati tévé nézettségéről, arról, hogy egy fotókiállításon készült felvétel közmédiás szereplésnek számít-e, sok-e vagy kevés 5 főpolgármester, illetve a klíma vészhelyzet kapcsán a szirénákról. Az elmúlt száz nap teljesítményéről viszont alig esett szó.

Karácsony Gergely Facebook posztban írt a furcsa interjúról, amelyben kifejti, hogy régi álma teljesült ugyan azzal, hogy egy év után ma meghívást kapott a közpénz tízmilliárdokból működő állami propagandacsatorna műsorába. Majd azzal folytatta, hogy le lett kapva a tíz körméről. Megemlíti a biciklis kérdéseket és a többit is. Majd azzal zárja, hogy:

Ezzel együtt is örülök, hogy elmentem a stúdióba, hiszen néha, kijátszva a műsorvezető éberségét, válaszolni tudtam egy-egy kérdésére, mielőtt a szavamba vágott és a közmédia nem sok igazsághoz szokott nézőinek is beszélhettem az új városvezetés zöld elkötelezettségéről, a közlekedés újragondolásának fontosságáról és megoszthattam velük csalódottságomat azzal kapcsolatban, hogy a kormány nem akar további szerepet vállalni közös nemzeti szimbólumunk megmentésében.

Ma Fürjes Balázs Budapestért felelős államtitkár Twitteren értékelte a tegnapi interjút:

Jó hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjúja – több ellenzéki, kevesebb Fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően. Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé.