Rendőrkéselés Erdőkertesen: apja szerint elmeorvosi vizsgálat várt a gyanúsítottra, ettől lehetett feszült

Publikálás dátuma
2020.01.23. 17:51
Bűnügyi helyszínelés 2020. január 23-án Erdőkertesen
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Nyilatkozott az a polgárőr is, aki betanította és "a település zegzugos helyeivel megismertette" a férfit.
Amikor a nagy kiabálásra kirohant a házból, még csak azt látta a gyanúsított apja, hogy véres rendőrök pisztolyt fognak a fiára, aki egy járőrkocsiban ül - nyilatkozta a férfi az RTL Híradónak. Aztán kirángatták a kocsiból és földre teperték a gyanúsítottat, közben - mint apja mesélte - azt kiabálták, hogy a fia megkéselte őket. Szerinte a férfi attól lehetett feszült, hogy a korábbi ügye miatt a következő hetekben elmeorvosi vizsgálatra kellett mennie. Hozzátette: "nem egy bűnöző alkat és típus".
A korábban polgárőrként is dolgozó férfi a Híradó értesülése szerint többször is brutálisan megverte barátnőjét, a rendőrség ezért eljárást indított ellene. Bűnügyi felügyelet alatt állt, a települést ezért csak rendőri kísérettel hagyhatta el. Az apa szerint fia ugrókötelezett, ráesett a vállára, ezért mentőt hívott. Kórházba vitték, ahol ellátták, de - a bűnügyi felügyelet miatt - erdőkertesi otthonába visszafelé már rendőrök vitték. Amikor hazavitték, akkor történt a támadás. A Híradó szerint
egy 10 centis késsel nyakon szúrta a mellette ülő rendőrnőt, az autót vezető rendőrt pedig az arcán és a kezén vágta meg.

A súlyosan sérült rendőröket mentőhelikopter vitte a budapesti Honvéd Kórházba. Megműtötték őket, már mindkettejük állapota stabil.
A gyanúsított nem csak polgárőr volt, de még kitüntetést is kapott korábban az önkormányzattól a Híradónak nyilatkozott az a polgárőr is, aki betanította, és "a település zegzugos helyeivel megismertette".  Szerinte az első időkben nagyon lelkes volt.
Az RTL Híradónak nyilatkozó büntetőjogász szerint nem minősül előállításnak egy bűnügyi felügyelet alatt álló személy szállítása, ezért nincs előírás arra, hogy meg kellene ilyenkor motozni.
Szerző
Frissítve: 2020.01.23. 17:52

Mégsem bocsátható feltételes szabadságra a "skálás gyilkos"

Publikálás dátuma
2020.01.23. 16:13

Fotó: Urbán Tamás / Fortepan
A másodfok szerint nem állapítható meg, hogy szabadlábra kerülése esetén maradéktalanul be fogja tartani a társadalmi együttélés szabályait és az elvárásoknak megfelelő életet fog élni.
A Szegedi Törvényszék másodfokú döntése szerint nem bocsátható feltételes szabadságra a "skálás gyilkos", a budai Skála áruháznál 1992-ben történt pénzszállítórablás és gyilkosság életfogytiglanra ítélt egyik elkövetője. A három bíróból álló másodfokú tanács megváltoztatta az elsőfokú bíróság döntését és mellőzte az elítélt feltételes szabadságra bocsátását az életfogytig tartó fegyházbüntetésből. Azt állapították meg, hogy
  • bár az elítélt a büntetésének nagyobb részében szabálykövető és a büntetés-végrehajtási (bv-) intézet rendjének megfelelő magatartást tanúsított, tavaly óta egyszer fegyelmi fenyítést kapott;
  • emellett a pártfogó felügyelői és igazságügyi orvosszakértői véleményben is aggályokat fogalmaztak meg törvénytisztelő életmód folytatására való készségéről.
A döntésük szerint a férfi továbbra is potenciális veszélyt jelent a társadalom tagjaira, így a büntetésnek a társadalom védelmét érintő célja nem érhető el a szabadságvesztés további végrehajtása nélkül. Jelenleg nem állapítható meg, hogy az elítélt szabadlábra kerülése esetén maradéktalanul be fogja tartani a társadalmi együttélés szabályait és az elvárásoknak megfelelő életet fog élni.
Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek. A férfi társával, Donászi Aladárral (aki 2001-ben a bv-intézetben öngyilkos lett) együtt rabolta ki 1992-ben a budai Skála áruház pénzszállító autóját, közben megöltek egy egyetemistát, lőgyakorlatozás közben pedig két vadász életét oltották ki. A Legfelsőbb Bíróság döntése szerint az elítélt legkorábban 20 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra; ez 2014. május 4-én telt le.

Saját klubjában árult kábítószert egy budapesti férfi (videó)

Publikálás dátuma
2020.01.23. 12:34

Fotó: police.hu
A nyomozók fél kiló amfetamint, több mint 100 gramm marihuánagyanús anyagot, 70 kábítószergyanús tablettát, illetve 2 millió forintot találtak M. Péter IX. kerületi lakásán.
Saját klubjában árult kábítószert egy férfi Budapesten – írja a police.hu. A rendőrség közleményében az áll: információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a 49 éves budapesti M. Péter a saját ferencvárosi vendéglátóhelyén kábítószert árul. A nyomozók a férfit hétfő este fogták el a bárban. M. Péter IX. kerületi lakásán
fél kiló amfetamint, több mint 100 gramm marihuánagyanús anyagot, 70 kábítószergyanús tablettát, illetve 2 millió forintot találtak.

A lefoglalt amfetamin értéke megközelíti az egymillió, a marihuánagyanús anyag pedig a 270 ezer forintot. A kutatás közben megérkezett M. Péter élettársa, a 31 éves budapesti N. Orsolya, akinél a rendőrök szintén kábítószert találtak. A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói a nőt és a férfit is előállították. N. Orsolyát kábítószer birtoklása vétség miatt, M. Pétert – őrizetbe vétele mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.
Szerző