Vádat emeltek a férfi ellen, aki üvegekkel dobált meg külföldieket a villamoson – Azóta újabb eljárás indult ellene

Publikálás dátuma
2020.01.27. 10:37

Fotó: Shutterstock
Januárban tabletet lopott egy bevásárlóközpontból.
A Budapest XI. és XXII. Kerületi Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, több rendbeli, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a harmincnégy éves, budapesti férfival szemben, tavaly novemberben, erősen ittasan összeverekedett a 41-es villamoson a vezetővel, majd a 17-es villamoson dobált meg üvegekkel külföldi fiatalokat – derül ki az ügyészség közleményéből. A vádlott bűnügyi felügyelet alatt állt, hetente négy alkalommal kellett a rendőrségnél jelentkeznie. A férfival szemben újabb büntetőeljárás indult, mivel a megalapozott gyanú szerint 2020. január 15-én, egy VIII. kerületi bevásárlóközpontban az egyik üzletből leszedte egy táblagépről az áruvédő eszközt, majd azt odaadta társának, aki ruházatába rejtve kivitte az eszközt az üzletből. Az újabb gyanúsítás külön indok a letartóztatásra, amelyet a bíróság – az ügyészség indítványára – el is rendelt. A végzés védelmi fellebbezés miatt nem végleges.
Szerző

Hét autó lángolt Csepelen (videó)

Publikálás dátuma
2020.01.27. 10:21

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a főváros hivatásos tűzoltói, akik három habosított vízsugárral megfékezték a lángokat.
Teljes terjedelmében égett egy körülbelül kétszáz négyzetméteres épület és benne hét személyautó vasárnap este a Budapest XXI. kerületében, a II. Rákóczi Ferenc úton – közölte a katasztrófavédelem. A tűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a főváros hivatásos tűzoltói, akik három habosított vízsugárral megfékezték a lángokat. Személyi sérülés nem történt.
Szerző
Témák
Csepel tűz

Gázriasztófegyvert és lőszereket találtak Röszkén

Publikálás dátuma
2020.01.27. 09:50
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy osztrák autót ellenőrzött a NAV.
Egy gázriasztó-lőfegyvert és 195 lőszert találtak a pénzügyőrök egy osztrák autó ellenőrzésekor Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t. Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte: a szigorított ellenőrizésre kiválasztott gépkocsiból, a sofőrülés előtti szőnyeg alól egy török gyártmányú gázriasztó-lőfegyver került elő. A kocsi hátsó ajtóinak tárolórekeszeiből pedig 195 kilenc milliméteres gázriasztólőszert pakoltak ki a pénzügyőrök – ismertette. A NAV a fegyvert és a lőszereket feljelentéssel átadta a rendőrségnek.
Szerző