Orbán Viktor;vagyonbevallás;

2020-02-01 08:33:34

Teljesen legatyásodott Orbán Viktor

A miniszterelnöknek már nincs megtakarítása, igaz, törlesztett valamennyit a családi hitelből is.

Megjelentek a képviselői vagyonnyilatkozatok, határidőre a miniszterelnök is leadta bevallását.

Bár a korábbi nyilatkozatai alapján eddig is híresen puritán életet élt, a dokumentumból kiderül, hogy Orbán Viktornak már nincsenek megtakarításai – tavalyi nyilatkozata alapján még 1,395 millió forintnyi tőkével rendelkezett, ennek azonban már nyoma sincs a 2019-es évről szóló bevallásában.

A miniszterelnök ugyanakkor családi adósságából is törleszteni tudott: 2002-ben feleségével, Lévai Anikóval 20 milliós hitelt vettek fel, és ebből már csak 2,2 millió forint maradt, ami azt jelenti, hogy az elmúlt évben 1,317 millió forintot törleszteni tudtak belőle. A megtakarítások nélkül maradt Orbán így már csak fizetésére számíthat - illetve, ha megszorul, talán kölcsönkérhet multimilliárdos gázszerelő barátjától, Mészáros Lőrinctől. 

A feltüntetett ingatlanok között ezúttal is a XII. kerületi, Cinege utcai 233 négyzetméteres társasház szerepel – a politikus ezt 2002 óta, ½ arányban birtokolja – illetve a felcsúti 63 négyzetméteres családi ház, melyet Orbán 2013-ban szerzett, s amelyre azóta szinte ránőtt a felcsúti Pancho Aréna. Utóbbiba néha azért lejár edzeni maga a miniszterelnök is, a stadion biztonsági emberei pedig éberen őrzik Orbánék családi házát, mintha ez is feladatuk lenne.