színház;pályázat;

2020-02-10 19:39:16

Hárman pályáznak a Vígre

Két fővárosi színház igazgatói pályázatának beadási határideje is lejárt.

Úgy tudjuk, hogy a Vígszínház igazgatói pályázatára hárman adták be az elképzeléseiket. Eszenyi Enikő, a színház direktora, Rudolf Péter színész-rendező, aki korábban volt a társulat tagja és most is rendez a színházban, február 28-án lesz a bemutatója. A harmadik pályázó Csányi János rendező, a Bárka alapító igazgatója, aki jelenleg a Színház és Film Intézetet vezeti, amit szintén ő alapított. A társulat a szakmai bizottságba Hegyi Barbarát delegálta.

A Szabad Tér Színház megismételt pályázatára újra aspirál Bán Teodóra a teátrum igazgatója és új pályázóként Somogyi Szilárd rendező, aki Hegedűs D. Géza színész-rendező, leendő művészeti igazgatóval együtt adta be a koncepcióját. A harmadik jelölt kérdésünkre egyelőre nem kívánta publikussá tenni a személyét.

Az igazgatók személyéről várhatóan a február végi közgyűlésen döntenek.

 

Információink szerint tart az egyeztetés a fővárosi színházak jövőbeli helyzetéről. Nagy esély van arra, ahogy már ezt korábban jeleztük, hogy három fővárosi színházat – a Katonát, a Radnótit és az Örkényt-  megtartana a Főváros, hármat – a József Attilát, a Tháliát és az Újszínházat – pedig átadná a minisztériumnak, a többi pedig vegyes – főváros-minisztérium – fenntartású lenne.