Tízmilliós nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a 14 éve eltűnt szentesi nő ügyében

Publikálás dátuma
2020.02.17. 22:23
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Kérik, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve annak elkövetőjével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést.
A rendőrség közleményében az áll: K. Judit 2006. július 21-én 19 óra és 22-én 9 óra között – 2 éves gyermekét egyedül hátrahagyva – ismeretlen helyre távozott szentesi albérletéből, és azóta nem adott magáról életjelet. Az eltűnésével kapcsolatban beszerzett adatok és információk alapján a nő életellenes bűncselekmény áldozatává vált. Az országos rendőrfőkapitány bruttó 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Az összeg annak fizethető ki, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személy kilétével kapcsolatban olyan konkrét adatot vagy információt tud szolgáltatni, amely a nyomozást eredményre vezeti és az elkövető azonosítását, felelősségre vonását közvetlenül elősegíti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát az országos rendőrfőkapitány fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett – áll a közleményben. A KR NNI kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve annak elkövetőjével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést személyesen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál, illetve bármelyik rendőri szervnél. Névtelenség megőrzése mellett bejelentés tehető a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, továbbá a KR NNI – munkaidőben hívható – 06-1-550-2428 telefonszámán, vagy a 107 és 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.  
Szerző

Elfogtak egy nigériai férfit Budapesten, a német hatóság is kereste

Publikálás dátuma
2020.02.17. 21:33
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A gyanú szerint a férfi tavaly decemberben megütött egy nőt az egyik V. kerületi szórakozóhelyen.
A Budai Központi Kerületi Bíróság letartóztatott egy 31 éves – illegálisan Magyarországon tartózkodó – nigériai férfit, aki a gyanú szerint tavaly decemberben megütött egy nőt az egyik szórakozóhelyen. A férfit testi sértés miatt a német hatóságok is keresték – írja a police.huA rendőrség közleménye szerint a férfi még 2019. december 7-én Budapesten, egy V. kerületi szórakozóhelyen udvarolni próbált a nőnek, aki ezt visszautasította, és el is tolta magától. A férfi ekkor ököllel arcon ütötte a nőt, és elmenekült a helyszínről. A sértett akkor nem tett feljelentést. Ugyanezen a belvárosi helyen szórakozott a korábban bántalmazott nő szombat éjjel, amikor felismerte támadóját, és hívta a rendőrséget. A bejelentésre a rendőrök kiérkezéséig a biztonsági őrök visszatartották a férfit. A járőrök elfogták, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságára előállították a feltételezett elkövetőt, C. C. Awuzieke nigériai állampolgárt, akiről megállapították, hogy illegálisan tartózkodik az országban. A férfinél egy másik ember nevére kiállított bankkártya volt, és nem a saját nevét diktálta be a rendőröknek, így az azonosítása hosszabb időt vett igénybe. A külföldi elmondása szerint Németországból taxival érkezett Magyarországra 2019. decemberében, hogy munkát keressen. A gyanúsított adatainak ellenőrzésekor kiderült, hogy a Müncheni Ügyészség testi sértés miatt nemzeti elfogatóparancsot adott ki ellene. A német hatóságok tájékoztatása szerint 2015. november 25-én lépett be az országba, ahol 2017. június 12-én menekült státuszért folyamodott, de azt 2019. március 19-én a müncheni hatóság elutasította. A deportálási eljárást 2020. február 18-ig felfüggesztették. A nigériai férfit gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el. A nyomozók a 31 éves férfi ellen garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság hétfőn el is rendelt. 
Szerző
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.