Emmi;közpénz;kreacionalizmus;

2020-02-21 18:21:22

12 millióval támogatta az Emmi az evolúció-tagadó magazin magyar importját

Az előadó-művészeti többlettámogatás keretében kapták a közpénzt. A dínók teremtését firtató rajzpályázatuknál viszont jogosulatlanul használták a minisztériumi logót.

Egy tudomány-tagadó angolszász vallási mozgalom, a kreacionalizmus magyarországi importőrei kaptak közpénzt az Emmitől, a szándékaik szerint 10 ezres példányszámban megjelenő Creation Magazin indítására - írta meg szerdán a Népszava is. Az Örömhír Alapítványhoz kötődő FireMEDIA honlap emellett egy rajzpályázatot is meghirdetett, amire például dínókról és Noéról készült képekkel jelentkezhetnek akár már 7 éves gyerekek.

Kásler minisztériuma a 444.hu megkeresésére azt közölte: "a szóban forgó rajzpályázathoz az Emberi Erőforrások Minisztériuma semmilyen forrást nem biztosított". Hozzátették, az Örömhír Alapítvány – egyedi kérelemmel - a Creation Magazin indítására és népszerűsítésére tavaly decemberben 12 milliós támogatást kapott, az előadó-művészeti többlettámogatás keretében. Azt, hogy ezt szabályosan használták-e fel, majd csak a megvalósítási időszak letelte után vizsgálják, de az már biztos: "az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) logóját az alapítvány jogosulatlanul használta a rajzpályázat meghirdetésekor. A jogosulatlan használat megszüntetésére irányuló intézkedések megtörténtek".