Előfizetés

Bérgyilkossal akarta megöletni volt főnökét a börtönbüntetését töltő egykori lelkész

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.01. 14:35
Jacob Malone
Fotó: West Whiteland Township PD
Egyháza vezetősége jelentette fel a férfit, miután teherbe ejtett egy 17 éves lányt.
Bérgyilkossal akarta megöletni régi temploma vezetőjét és az őt elítélő bírót az egykori lelkész a pennsylvaniai Chester megyében. A férfi jelenleg is börtönbüntetését tölti, mivel a vádak szerint szexuálisan zaklatott és teherbe ejtett egy 17 éves lányt – írja az nbcphiladelphia.com. Az ügyészség szerdán emelt vádat a 37 éves Jacobe Malone a gyilkosságra való felbujtás ügyében.
A vádak szerint Malone egy hamarosan szabaduló rabtársának felajánlott 5 ezer dollárt, ha megöli a Calvary Fellowship egyház jelenlegi vezetőjét, Harold Lee Wiggins-t. Plusz pénzt ajánlott fel arra az esetre, ha az ügyében eljáró bírót, Jacqueline Cody-t is megöli.

A rabtársa azonban nem tett eleget a megbízásnak, értesítette a tervről a hatóságokat, így Malone továbbra is börtönben marad. A férfi azért került börtönbe, mert 2014-ben, akkor még 33 éves családos emberként zaklatott és teherbe ejtett egy 17 éves lányt. A férfit az egyháza vezetősége jelentette fel. Malone 2017-ben elismerte bűnösségét, és háromtól hat évig terjedő börtönbüntetést kapott. 
(A 24.hu nyomán.)

Köhögve számolt be élményeiről a karanténból frissen kiengedett férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.01. 13:31

Fotó: Fox News / Twitter
Majd beleivott az ölében ülő kislánya palackjába.
A Fox Newsnak mesélt élményeiről egy férfi, akit koronavírus gyanúja miatt különítettek el családjával együtt San Diego-ban. Most engedték ki őket a karanténból. A férfi a beszélgetés közben még mindig köhögött - vette észre az Index a Mashable beszámolóját. Frank Wucinski elmondta, hogy az apósa Kínában az új koronavírusban halt meg. A járvány kitörésekor ők is ott voltak, majd visszarepültek Kaliforniába, ahol a hatóságok karanténba küldték a családot. A családfőn két tesztet végeztek el, mindkettő eredménye negatív lett. Némi köhögés közben, ölében hároméves kislányával közölte, hogy megérti a félelmet, de nagyon alacsony a halálozási ráta. A riporterek érdeklődésére köhögését azzal magyarázta, hogy a tévészereplés miatti idegesség okozhatta azt. Miután a kezébe köhögött, megfogta kislánya kezét. Köhögését azzal igyekezett csillapítani, hogy beleivott kislánya vizespalackjába, amit aztán vissza is adott a gyereknek.

Egész Luxemburgban teljesen ingyenes a tömegközlekedés vasárnaptól

MTI
Publikálás dátuma
2020.03.01. 12:22

Fotó: JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP or licensors
40 millió euró bevételről mondott le az ország.
A világ országai közül elsőként a Luxemburgi Nagyhercegség egész területén teljesen ingyenessé vált vasárnaptól a tömegközlekedés. Az ingyenesség a vonatokra, a buszokra és a villamosokra egyaránt vonatkozik az ország egész területén. Francois Bausch luxemburgi közlekedési miniszter nyilatkozata szerint az intézkedés javítani fogja a közlekedés minőségét azáltal, hogy megszünteti a közúti torlódásokat, elősegíti a légszennyezés csökkentését, valamint támogatja az alacsony jövedelműeket. Elmondta, az intézkedésre azért is szükség volt, mert Luxemburg üvegházhatású gázkibocsátásának több mint fele a közlekedésből származik. 
- A kormány azt reméli, hogy az ingyenesség motiválni fogja az embereket, otthon hagyják autóikat és tömegközlekedésre váltanak

- tette hozzá.

A helyi média tájékoztatása szerint azokon a közlekedési eszközökön, amelyeken első osztály is található - például a vonatokon - az ingyenesség csak a másodosztályra vonatkozik.
Eddig egy másodosztályú, az egész országra érvényes éves bérlet ára 440 euró (mintegy 145 ezer forint) volt, az első osztályra vonatkozó mintegy 660 eurós (mintegy 218 ezer forint) éves bérlet ára megmarad.

A luxemburgi tömegközlekedés működtetése évente mintegy 491 millió euróba kerül, a jegyekből és bérletekből azonban mindössze 40 millió euró folyt be. A közlekedési dugók a főváros, Luxembourg számára - amelynek lakossága mintegy 110 ezer főt számlál - komoly gondot jelent, mivel naponta további 400 ezren ingáznak oda a munkahelyükre. A 620 ezres országba több mint 215 ezren autóval járnak át dolgozni a szomszédos Belgiumból, Franciaországból és Németországból, ami komoly forgalmi zavarokat okoz főként főváros közlekedésében. A Xavier Bettel miniszterelnök vezette kormány, amely 2018 decemberében jelentette be a tömegközlekedés ingyenessé tételének tervét, arról tájékoztatott, hogy a sok ingázó okozta közlekedési káosz megszüntetése érdekében a 2018-28-as időszakban Luxemburg 3,9 milliárd eurót fordít a vasútfejlesztésre, valamint korszerűsíti a buszhálózatot és újabb parkolóhelyeket alakít ki a határon. A világ hatodik legkisebb államának számító Luxemburgban átlagosan évente több mint 100 millió utas használja a tömegközlekedést.