Előfizetés

Jogsi, biztosítás és műszaki nélkül, lapos kerékkel autókázott gyerekeivel

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.05. 16:14
Képünk illusztráció
Fotó: Jaap Arriens / AFP
Ha mindez nem lenne elég, a felsőzsolcai sofőr a műszaki érvényességit sem újíttatta meg.
Tizenkét hónapra eltiltotta a rendőrség a járművezetéstől azt a sofőrt, akit Alsóvadászon szűrtek ki a forgalomból az encsi rendőrök – a fiatal sofőr ugyanis négy szabálytalansággal is veszélyeztette a gyermekei és a közlekedés biztonságát.
A rendőrök még február 20-án, a reggeli órákban a 24 éves felsőzsolcai férfit, aki a Fő utcán érvényes vezetői engedély nélkül vezetett egy autót. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy
  • a járműre nem kötöttek felelősségbiztosítási szerződést,
  • műszaki érvényessége lejárt, továbbá
  • a hátsó kerekek profilmélysége nem érte el a megfelelő mértéket.
  • A kocsiban ülő két és három éves gyermekek pedig hátul, gyermekbiztonsági rendszer használata nélkül utaztak.
A szabálysértés elkövetőjét a járőrök bevitték az Encsi Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság - még aznap meghozott - elsőfokú határozatában a szabálysértőt egy évre eltiltotta a járművezetéstől és 120 000 forint pénzbírsággal sújtotta. A rendőrség az eset kapcsán felhívja az autósok figyelmét, hogy csak megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel induljunk útnak. A megfelelően felkészített járművek mellett fontos, hogy a járművezető is kellően felkészült legyen és az adott út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjen.

Ittasan akarta az óvodába vinni gyermekét egy debreceni nő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.05. 13:50

Fotó: Népszava
Menet közben lebukott.
A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály munkatársai 2020. március 5-én 7 óra körül Debrecen, Sámsonkertben igazoltattak egy járművezetőt. Az ellenőrzéskor a 26 éves nőnél az alkoholszonda pozitív értéket mutatott - írja a police.hu. Kiderült, hogy a nő gyermekét akarta óvodába vinni. A rendőrök előbb gondoskodtak a kislány felügyeletéről, majd az anyukát előállították további mintavétel céljából.
A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság felhívta arra a figyelmet, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására ugyanis növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és 
„a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek”.

Országszerte vert át vásárlókat egy internetes bűnbanda

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.05. 10:57

Fotó: police.hu
Áron alul hirdettek nagy értékű dolgokat, de a vásárlók nem kapták meg a kifizetett eszközöket.
Mobilházat, mobilgarázst, munkagépeket, konyhabútort árult az egyik népszerű hirdetőoldalon egy nő, de a vevők nem kapták meg a megvásárolt dolgokat - számol be róla a police.hu. Országszerte vannak sértettjei a csalás-sorozatnak. Öt gyanúsítottat 2020. március 4-én fogtak el a Békés megyei rendőrök. Egy Budapesten élő, hernádi nő hirdetéseket adott fel az egyik népszerű internetes portálon. Áron alul kínált nagy értékű dolgokat, a nála jelentkezőkkel telefonon egyeztette a feltételeket. 
Több százezer, esetenként egymillió forintnál is magasabb összeget kért előlegként.

A telefonálóknak rendszerint azt mondta, hogy az adott dolog iránt sokan érdeklődnek, gyorsan kell dönteniük és fizetniük. Társa, egy 45 éves vilmányi férfi szervezett be olyan embereket, akik különböző pénzintézetekben számlákat nyitottak, és a nő ezekre a számlákra kérte az utalásokat. 
A férfi a számlatulajdonosokkal felvetette a pénzt. Valamennyit adtak belőle a számlák tulajdonosainak, a nagy részét pedig maguk között elosztották.

A 45 éves vilmányi férfit 2020 februárjában elfogták. Őt a bíróság korábban elkövetett bűncselekményekért szabadságvesztésre ítélte, de a büntetése letöltését nem kezdte meg, ezért büntetés-végrehajtási intézetbe vitték. A 48 éves hernádi, de Budapesten élő nőt a békéscsabai rendőrök 2020. március 4-én Budapesten fogták el és őrizetbe vették. Rajta kívül még egy férfit, illetve három nőt állítottak elő. A Békéscsabai Rendőrkapitányság valamennyi gyanúsított ellen csalás bűntett miatt folytat büntetőeljárást.