Előfizetés

Újabb 19 ember került karanténba Magyarországon a koronavírus gyanúja miatt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.08. 11:21
A kép illusztráció
Fotó: Wang Quanchao / AFP / Xinhua
Szombaton 48-an voltak elkülönítve, vasárnap délelőtt már 67-en.
Újabb 19 ember került karanténba a koronavírus miatt Magyarországon, derül ki a kormányzati tájékoztató honlapról. A koronavirus.gov.hu oldal szerint vasárnap délelőtt
67 embert különítettek el az új koronavírus fertőzésének gyanúja miatt.

Az egy nappal korábbi szám 48 volt. Igaz, azóta két újabb fertőzöttet is regisztrált a magyar egészségügy: egy iráni diákot és egy fertőzött magyar feleségét. A tájékoztatás szerint mindketten a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe, a nyomozás pedig az ő esetükben is megkezdődött. Az újabb elkülönítésekre ennek során kerülhetett sor.
Szintén vasárnap délelőtti adat, hogy eddig Magyarországon összesen 362 mintavételre került sor.
Kapcsolódó
7-re nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma

7-re nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.08. 09:00
Korábbi felvétel
Fotó: Országos Tisztifőorvosi Hivatal
Mindketten a korábbi betegekkel érintkező emberek felkutatása során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe.
Hétre nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a szombat esti eredmények szerint - közölte vasárnap reggel az operatív törzs honlapja. Újonnan a Szent László Kórházban járványügyi zárlat alatt álló egyik iráni diáknál és egy magyar nőnél diagnosztizálták a fertőzést. Mindketten a korábbi betegekkel érintkező emberek felkutatása során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe.
A 6. fertőzött egy 22 éves iráni férfi, a SE Egészségtudományi Kar hallgatója.

Ő a Magyarországon elsőként diagnosztizált iráni gyógyszerészhallgatóval együtt egy születésnapi partin vett részt február 28-án. Az ő esetében már az első laboratóriumi vizsgálat pozitívnak bizonyult.
A 7. beteg annak a brit férfinak az 59 éves magyar felesége, aki Milánóban fertőződött meg.

Nála csak a 2. laboratóriumi vizsgálat igazolta az új koronavírus okozta fertőzést. Férje jelenleg a debreceni Kenézy Gyula Kórházban részesül kórházi ellátásban.
Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A népegészségügyi hatóság kikérdezi őket is, ahogy minden egyes fertőzöttet, hogy az elmúlt két hétben hol és kikkel álltak szoros kapcsolatban.
Velük együtt hazánkban 4 iráni, 1 brit, és 2 magyar betegről tudni. Egy nappal korábban még csak 5 magyar betegről volt hír.

Itt vannak az 5,5 milliárdot érő számok

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.07. 20:07

Fotó: Népszava
A mai sorsolás előtt 35 hete volt utoljára telitalálat az ötös lottón, így rekordnyeremény halmozódott fel. Ezen a héten 5,585 milliárd forintért ment az ikszelés. A nyerőszámok: 37 (harminchét) 52 (ötvenkettő) 54 (ötvennégy) 81 (nyolcvanegy) 89 (nyolcvankilenc)   Ötös ezen a héten sem volt, négyes is csak 27 darab, így aztán négy jó számmal is 3,6 millió forintot lehetett nyerni. A hármasok 27 ezer, a kettesek 2200 forintot érnek. Jövő héten a főnyeremény várhatóan már majdnem eléri a hatmilliárdot.