Koronavírus-gyanús beteget szállítottak kórházba Kaposváron

Publikálás dátuma
2020.03.11. 11:32

Fotó: Google Street View
Háziorvosi rendelőben jelentkezett a vírusra emlékeztető tünetekkel, miután külföldön járt.
Szkafanderes mentősök szállták meg kedd délután a kaposvári Kontrássy utcai háziorvosi rendelőt, miután ott egy beteg a koronavírus-járványra emlékeztető, felső légúti tünetekkel jelentkezett - írja a kapost.hu. Úgy tudják, a beteget a Kaposi Mór Oktató Kórház infektológiai osztályára szállították,
koronavírus-tesztjének várhatóan csütörtökön lesz eredménye.

Egy Németországból hazatért betegről van szó, akinek a tünetei alapján szükségesnek tűnt a koronavírusra való szűrés - erősítette meg a híroldal értesüléseit Regős Judit háziorvos. Mint nyilatkozta, a protokoll szerint jártak el, értesítette a kórházat és a mentőket, akik a kötelező védőfelszerelésben jöttek, és elszállították a beteget. A rendelőben jelen lévők adatait felírták, és arra kérték őket, hogy maradjanak otthon, illetve minél kevesebbet tartózkodjanak zsúfolt, sok ember által látogatott helyen. Regős nyomatékosan kiemelte: aki ilyen vagy hasonló tüneteket észlel magán, az telefonon értesítse a háziorvosát.
A kaposvári önkormányzat járványügyi honlapján szerda délelőtt az olvasható: a városban továbbra sem tudni koronavírus-fertőzöttről.
Szerző

Itthon is fertőtlenítő karanténba kerülnek a bankjegyek

Publikálás dátuma
2020.03.11. 10:51
illusztráció
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Kínában és az Egyesült Államokban már speciális kezelésnek vetik alá a papírpénzeket, most Magyarországon is bevezetnek hasonló óvintézkedéseket.
Kínai bankokban fertőtlenítik és két hétre karanténba rakják a bankjegyeket, hogy ezzel is gátolják a koronavírus terjedését- számolt be már korábban is az index. Hasonló döntést hozott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is. Naponta többmilliárdnyi forintot helyeznek majd karanténba, és tisztítanak meg, mivel a vírus akár napokig is életben maradhat a papíron, és pár óráig a fémpénzen is. A veszélyt alapvetően az jelenti, hogy a bankjegyek sűrűn cserélnek gazdát. Egyébként a Kínából az Egyesült Államokba „hazaérkező" amerikai dollár bankjegyek sorsa is hasonló. Az Ázsiából visszaérkező bankjegyeket 7-10 napra különítik el, ezt a gyakorlatot már február 21-én életbe léptették. 
Szerző

Az Origo főszerkesztője igazából elismerte, hogy karaktergyilkossággal próbálkoztak Donáth Anna ellen

Publikálás dátuma
2020.03.11. 10:10
Donáth Anna kezéből ezt a füstgyertyát már nem csavarták ki
Fotó: Népszava
Se a szerzőt, se a forrást, se a szerkesztőt nem tudta megnevezni a kormánypárti portál első embere, amikor arról faggatták, hogy készült a momentumos politikust zaklatással vádoló cikk.
,,Az Origo nemcsak hogy nem valódi sajtótermék, de nem is tartja magát annak. Egy olyan lappá züllött, ahol a főszerkesztő állítása szerint semmit nem tud az általa vezetett portál ügyeiről” – kommentálta az ügyet Donáth Anna a 24.hu-nak. Emlékeztetőül: Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, miután az Origo.hu egy szerző nélküli cikkben, egy levélre hivatkozva azt állította, Donáth egy fiatal nőt zaklatott, ajánlatot tett neki és rátámadt . A sajtóper már lezajlott az ügyben, ahol a bíróság helyreigazításra kötelezte a lapot. A bulvárlap újságírója viszont csak arról számolt be a tárgyaláson, hogy beszélt az állítólagos levélíróval, aki zaklatással vádolta meg Donáthot, ám nem győződött meg a vádak valóságtartalmáról. Donáth magánvádas feljelentést is tett becsületsértésért, többek között Gábor Lászlót főszerkesztőt hallgatta ki a rendőrség, de a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság megszüntette az ügyben az eljárást, azzal az indoklással, hogy Gábor László tanúként azt vallotta: nem tudja, ki írta a lapjába a cikket, ki szerkesztette azt, és azt sem tudta megmondani, hogy ki döntött a közléséről, ahogy egyébként az olvasói levél szerzőjét sem tudta megnevezni. 
Szerző
Frissítve: 2020.03.11. 10:37