Előfizetés

Megvágta élettársa nyakát egy ittas hencidai férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.11. 15:36
A kép illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Az asszony a további italozását próbálta megakadályozni.
A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittas állapotban szóváltást követően rátámadt élettársára, és egy konyhakéssel a nyakán megvágta az asszonyt - írja az ügyészség. A vádlott és a sértett huzamosabb ideje él élettársi kapcsolatban Hencidán. A férfi rendszeresen italozott, időnként azonban erősen ittas állapotba került, amit az élettársa nem tolerált. A vádlott 2018. július 28-án délben ért haza, az otthon tartózkodó sértett látta, hogy a férfi nagyon ittas. Ezt számon is kérte a vádlotton, erre hangosan veszekedni kezdtek, a férfi durván szidalmazta az élettársát. A vádlott egy boros flakont vitt haza magával, és letette a konyhaasztalra. Azt azonban a sértett kivitte a kertbe azért, hogy megakadályozza a további italozást. Amikor visszatért a konyhába, a feldühödött férfi az asztalról felkapta a konyhakést, és egy hirtelen mozdulattal megvágta a sértett nyakát. Az asszony erősen vérzett. Ezt látva felnőtt korú gyermeke odaugrott a vádlotthoz, és megakadályozta őt a további bántalmazásban. A sérülést követően rövid időn belül megtörtént a nő orvosi ellátása. A sértett a nyak bal oldalán 8 napon belül gyógyuló metszett sérülést szenvedett, azonban figyelemmel a sérült testtájékra, a szúrás erejére és a használt kés nagyságára, fennállt a reális esélye életveszélyes sérülés kialakulásának. A vádlott szabadlábon védekezik. A főügyészség vádiratában börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, továbbá a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt konyhakés elkobzását.

Teherautó-balesetben halt meg egy nő Pécsvárad mellett

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.10. 20:04
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az áldozat két teherautóval is ütközött, életét a kórházban sem tudták megmenteni.
Két teherautó és egy személyautó ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között kedden kora délután Pécsvárad közelében, a nagypalli elágazásban - írja honlapján a rendőrség.
A személyautót vezető nő a karambolban olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítása után életét vesztette. A baleset körülményeit a Pécsi Rendőrkapitányság vizsgálja ki.

Drog és fegyverarzenál került elő egy román Audiból Sopronban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.10. 14:27
A soproni igazoltatás során komplett arzenál került elő a román Audiból
Fotó: police.hu
Az igazoltatott társaságnál baseballütőt, machétét, boxert, vérükben pedig többféle illegális kábítószert találtak.
Felfegyverkezett, kábítószer hatása alatt álló társaságot kapcsoltak le hétfőn délután a soproni rendőrök, akik egy román rendszámú Audit intettek le a város belterületén. A járőrök igazoltatták a sofőrt és két utasát, majd átvizsgálták a járművet.
Ekkor jöttek a meglepetések: az autó motorterében, egy zacskóban 153 gramm „kábítószergyanús növényi származékot” ( marihuánát – a szerk.), az utastérben egy baseballütőt, míg a csomagtartóban egy bozótvágó kést találtak az intézkedők. A sofőr motozása során ráadásul egy boxer is előkerült a 34 éves férfi zsebéből.
A rendőröknek mindhárom igazoltatott elismerte a helyszínen, hogy korábban kábítószert fogyasztott, amit igazolt a rajtuk már a helyi kapitányságon elvégzett gyorsteszt is – a társaság tagjai nem csak füvet, de más illegális szereket is használtak. A nyomozók a társaság ellen kábítószer birtoklása vétség gyanújával indítottak eljárást – írja a police.hu.