Felfüggesztheti működését a Lufthansa

Publikálás dátuma
2020.03.13. 21:25
Illusztráció
Fotó: DANIEL ROLAND / AFP
A Handelsblatt című üzleti lap szerint egy sor lehetséges forgatókönyvet mérlegelnek a vállalatcsoportnál, végleges döntést még nem hoztak.
A koronavírus-járvány miatti keresletcsökkenés és közlekedési korlátozások miatt ideiglenesen leállhat a Lufthansa csoport, a legnagyobb német légi közlekedési társaság – jelentette pénteken a Handelsblatt című üzleti lap a hírportálján. Értesülésük szerint egy sor lehetséges forgatókönyvet mérlegelnek a vállalatcsoportnál. Ezek között van az is, hogy felfüggesztik járataik üzemeltetését. Végleges döntést még nem hoztak. A Handelsblatt beszámolója szerint a Lufthansa állami segítséget is kérhet a válság átvészeléséhez. Carsten Spohr, a társaság vezetője egy belső, a munkavállalóknak szóló videóüzenetében elmondta, hogy tárgyalásokat kezdenek az érintett kormányokkal az esetleges támogatásról. Ezt a cég egy szóvivője megerősítette. Német hírportálokon idézett közleményében elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a német, az osztrák, a belga és a svájci kormánnyal. A Handelsblatt szerint Carsten Spohr részt vesz a berlini kancellári hivatalba péntek estére összehívott egyeztetésen, amelyen a szövetségi kormány gazdasági érdekképviseletekkel tárgyal a válság átvészeléséhez nyújtandó állami segítségről. Ugyancsak pénteken Peter Altmaier gazdasági miniszter és Olaf Scholz pénzügyminiszter bejelentette, hogy felső korlát nélküli hitelprogramot indítanak a járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására. Kiemelték, hogy az állami fejlesztési bank (KfW) akár 500 milliárd eurót (170 ezer milliárd forint) is képes megmozgatni. A Lufthansa eddig 30 100 járatot törölt menetrendjéből április 24-ig. A napokban arról is tájékoztattak, hogy a kapacitás visszafogása mellett szigorú takarékoskodásba is kezdtek, így leállították a tervezett létszámfejlesztéseket és felkínálták a dolgozóknak, hogy hozzák előre tervezett éves szabadságukat, vagy menjenek fizetés nélküli szabadságra. A csoporthoz a névadó Lufthansa mellett az Eurowings, az osztrák Austrian Airlines, a svájci Swiss és Edelweiss Air légitársaság, valamint a belga Brussels Airlines diszkont légitársaság tartozik. Tavaly 145 millió utast szállítottak, ami 2,3 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A világszerte 135 ezer embert foglalkoztató cégcsoport korábban 4500 ember felvételét tervezte 2020-ra.
Szerző

Vészüzemmód a víruspánik miatt a cégeknél

Publikálás dátuma
2020.03.13. 21:04

Fotó: Shen Bohan / AFP / Xinhua News Agency
Túlzás nélkül állítható, hogy a víruspánik miatt a hazai vállalkozások túlnyomó többségének azonnal túlélési üzemmódba kell kapcsolniuk – véli az Opten.
A járvány okozta válság a „horeca”-szektor, vagyis a hotelek, éttermek és kávézók mellett a legsúlyosabban a személyszállítást, a rendezvényszervezést, a sport- és kulturális események piacát, illetve a képzést érinti – vélte gyorselemzésében Csorbai Hajnalka, a céginformációval foglalkozó Opten stratégiai igazgatója. Ez a kiemelten nagy kockázat az Opten-adatbázis szerint több mint 30 ezer társaságot érint. A mintegy 100 ezer tagú kereskedelmi ágazatot hatásai ellentmondásosak, amik hosszabb távon kiegyenlítődhetnek – véli az igazgató. A tartós élelmiszerek iránt például mérséklődhet a roham. Az alkalmazotti létszám miatt komoly szerepű, száz fősnél nagyobb termelő-feldolgozó üzemek dolgozói viszont nem küldhetők távmunkára. Itt tehát egy vesztegzár teljes leállást, fizetés nélküli szabadságot és elbocsátásokat hoz. A céges fizetésképtelenség hatása a lakosságig gyűrűzik. Emiatt lazul a fizetési fegyelem, ami rontja a bankok, követeléskezelők és hitelbiztosítók helyzetét. Bár a kis- és középvállalkozások túlélését nehezíti a kisebb tőke, e kör rugalmasabb és kevéssé függ a nemzetközi fejleményektől. A nagyvállalatok erősebbek, kiforrott válságkezelési stratégiával, viszont kiszolgáltatottabbak a világszintű bizonytalanságnak. Kiemelten kockázatos a veszélyeztetett országokkal kereskedő közel ezer, vagy a két évnél fiatalabb, mintegy 50 ezer hazai vállalkozás is. Szintén gond, ha a termék ellátási láncát érintik e térségek, vagy a tulajdonosok ott laknak. A helyzet a gyógyszer- és vegyipart, az online kereskedelem-házhozszállítást, vagy a távmunka és -oktatás segítőit ugyanakkor akár kedvezően is érintheti. A cégeknek mindenesetre most minden túlélési eszközt meg kell ragadniuk – fogalmaz az Opten stratégiai igazgatója.
Szerző

Mit tehet a munkavállaló, ha a gyermeke iskolája bezár?

Publikálás dátuma
2020.03.13. 20:43

Fotó: Shutterstock
Ha elrendelik a köznevelési intézmények zárva tartását, sok munkavállaló fog a munkáltatójához fordulni, hogy biztosítson neki lehetőséget gyermeke felügyeletére. A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértői összefoglalták, milyen lehetőségei vannak a szülőknek iskolabezárás esetén.
Ha a koronavírus terjedése miatt bezárják az iskolákat, sok munkavállaló kéri majd munkáltatójától, hogy biztosítson neki lehetőséget gyermeke felügyeletére. A munkavállalók – a rendeltetésszerű joggyakorlás alapelve figyelembevételével – ezt akkor kérhetik, ha gyermeküket az intézményi bezárás érinti, a saját háztartásukban nevelt gyermek 18 éven aluli, és a kérelmező munkavállalón kívül a saját háztartásban nincsen olyan más cselekvőképes személy, aki a gyermek felügyeletét ellátja.  A Munka törvénykönyve szerint van lehetőség arra, hogy a munkavállaló mentesüljön a munkavégzési kötelezettség alól abban a rendkívüli esetben, amennyiben különös méltánylást érdemlő személyi, családi vagy elháríthatatlan ok miatt távol kell maradnia a munkahelyétől. A távollét okáról köteles a munkavállaló haladéktalanul tájékoztatni a munkáltatót, megjelölve annak várható tartamát is. Ez azonban csak egy rövid távú megoldás lehet, hiszen ebben az esetben a távollét tartamára a munkavállaló nem jogosult díjazásra.    A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértői felhívják a figyelmet egy másik lehetőségre is: a munkáltató és a munkavállaló megállapodhat az éves szabadság terhére szabadság kiadásáról. A kivett szabadnapokra a munkavállaló távolléti díjat kap. Ugyancsak megállapodhatnak rendkívüli fizetés nélküli szabadságról, azonban erre az időtartamra a munkavállaló munkabérre sem jogosult és társadalombiztosítási (tb) szempontból is ellátatlan marad. Köthetnek a felek olyan megállapodást is, hogy a munkavállaló a rendkívüli helyzetre tekintettel mentesül a munkavégzés alól. Ekkor azonban a feleknek célszerű megállapodni a díjazásról, mivel a jogszabály nem teszi kötelezővé a díjazás megfizetését. Mivel nem történik munkavégzés, ezért a megállapodott díjazás lehet alacsonyabb mint a törvényes minimálbér, illetve garantált bérminimum. Ha a munkáltató cafeteria rendszert tart fenn, akkor akár arra is van lehetőség, hogy az éves cafeteria terhére a munkavállaló rendkívüli fizetett szabadnapokat vásároljon. Ebben az esetben a felek meghatározzák, hogy mennyi az adott szabadnap „ára”, és a szabadnapok által felhasznált összeggel az éves cafeteria keretet arányosan csökkentik. Amennyiben ezt a megoldást választják, úgy módosítani kell a cafeteria szabályzatot, és egyértelműen szabályozni kell az igénylés és az elszámolás kérdéseit. Továbbra is fennáll az a lehetőség, hogy a munkáltató a gyermeket nevelő munkavállalóknak – a megfelelő technikai és jogi feltételek fennállása esetén – otthoni munkavégzést rendeljen el. Ekkor a munkavállaló az eredeti szerződés szerinti bérét is megkapja. Ez nyilvánvalóan azoknál a munkavállalóknál lehet opció, ahol nem kell folyamatosan a gyermek felügyeletét biztosítani.    
Szerző
Frissítve: 2020.03.13. 22:02