Elhalasztják az egészségügyi sztrájktárgyalásokat

Publikálás dátuma
2020.03.15. 19:37

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Így mind az egészségügy, mind a közigazgatás szereplői teljes egészében a veszélyhelyzetre fókuszálhatják erőforrásaikat – áll az Emmi közleményében.
Elhalasztják az egészségügy területén folyamatban lévő sztrájktárgyalásokat a koronavírus-fertőzés miatti veszélyhelyzet lezárultáig – erről állapodott meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap tárgyalópartnereivel. A szaktárca az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a döntés révén mind az egészségügy, mind a közigazgatás szereplői teljes egészében a veszélyhelyzetre fókuszálhatják erőforrásaikat.

A Honvédkórház hétfőtől elővizsgálati pontot működtet

Publikálás dátuma
2020.03.15. 18:29

Fotó: Népszava
A járó- és fekvőbeteg-ellátó szakrendelések, szakambulanciák és a fekvőbeteg osztályok, valamint a diagnosztikai ellátások szolgáltatásait kizárólag azok vehetik igénybe, akiknél nem merül fel a koronavírus-fertőzés gyanúja.
Hétfőtől - a koronavírus miatt kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel - elővizsgálati pontot működtet a budapesti Honvédkórház Róbert Károly körúti székhelyén. Az intézmény vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ székhelyén kizárólag az elővizsgálati ponton történő áthaladást követően lehet igénybe venni minden járó- és fekvőbeteg ellátást.
Az elővizsgálat lázmérésből és kérdőív kitöltéséből áll, amely mindenkinek kötelező.

Ennek bevezetése miatt rövid idővel megnőhet a várakozási idő, ezért arra kérik az előjegyzett időponttal rendelkező betegeket, hogy a megadott időpontnál 30 perccel korábban érkezzenek. A járó- és fekvőbeteg-ellátó szakrendelések, szakambulanciák és a fekvőbeteg osztályok, valamint a diagnosztikai ellátások szolgáltatásait kizárólag azok vehetik igénybe, akiknél nem merül fel a koronavírus-fertőzés gyanúja. Ellenkező esetben a beteg további vizsgálata a kórház Sürgősségi Centrumában történik.
Szerző

Iskolatévé lesz az M5-ből

Publikálás dátuma
2020.03.15. 18:25

Fotó: Népszava
Segítve az otthon tanuló diákok munkáját, a közmédia számos oktatási tartalmát – amíg a helyzet indokolja – az M5 csatorna napi műsorában sugározza – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).
Hétfőtől minden hétköznap reggel 8.00-tól 14.30-ig a következő tematikájú műsorokkal készülnek: 8 órától 11 óráig az 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsoraikat sugározzák, biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek és informatika témakörben. 11 órától 12 óráig nyelvleckéket sugároznak, 11.30-tól 5 nyelven, 5-5 nyelvlecke követi egymást, hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként orosz nyelvtani feladatokkal. 12 órától a középiskolás korosztály számára sugároznak érettségi műsorokat. Magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem minden nap lesz, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal. 
Szerző
Témák
Oktatás