Előfizetés

Szétverték az autóját, így bukott le a hamis rendszámmal

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.21. 13:10
A megrongált autó, ami dupla gondot okozott tulajdonosának
Fotó: police.hu
Nem élete legjobb döntését hozta a 17 éves fiú, aki kéz alól szerzett magának autót és rendszámtáblát is.
Bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. január 10-én délután, hogy Veszprémben, az Egyetemvárosban egy parkoló autót megrongáltak, betörték több ablakát. Mivel a bejelentést nem a tulajdonos tette, ezért az intézkedő rendőr a jármű forgalmi rendszáma alapján próbálta felvenni a kapcsolatot a sértettel. Az ellenőrzés során azonban a járőr megállapította, hogy a gépkocsira felszerelt rendszám eredetileg egy másik autóra lett kiadva – számol be az esetről a police.hu.
Ha már ez is kiderült, a veszprémi nyomozók felkutatták a megrongált autó tulajdonosát: így derült ki, hogy a 17 éves megyeszékhelyi lakos rendszám és okmányok nélkül vásárolta meg a kocsit egy ismerősétől, még 2019 decemberében. A kamasz hazavitte a frissen szerzett autót, majd szerzett hozzá egy pár rendszámtáblát is. A Veszprémi Rendőrkapitányság az ügyben egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt indított nyomozást, amit a napokban befejeztek, így az ügyben vádemelés jöhet. Az autót megrongáló garázdát azonban nem sikerült megtalálni: ebben az esetben jelenleg is ismeretlen tettes ellen zajlik szabálysértési eljárás.

Halálra gázolt egy embert a vonat Dunakeszin

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.21. 12:47
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset szombat délelőtt, az Ady Endre utca közelében történt.
Szombat délelőtt, fél 11-kor a Szobra tartó Z70-es vonat Dunakeszin, az Ady Endre utca közelében elütött egy embert, aki a balesetben életét vesztette – írja a Mávinform a Facebook-oldalán. A helyszínelés ideje alatt Dunakeszi és Göd között a vonatok csak egy vágányon közlekednek, a szobi vonalon 10-20 perccel megnőhet a menetidő. 

November óta nem találják a 33 éves hódmezővásárhelyi férfit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.21. 09:49

Fotó: police.hu
A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik Horváth Zsolt megtalálása érdekében.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatásban az áll: a rendőrségre érkezett bejelentés szerint a férfi 2019. november 20-a óta nem adott magáról életjelet. Horváth Zsolt vékony testalkatú, haja barna, göndör, szeme barna, szemüveges. Eltűnésekor viselt ruházata nem ismert. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon (6800 Hódmezővásárhely, Lázár utca 6-8.). Telefonon bejelentés tehető a 06-62-562-400-as telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, valamint a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.