A padláson keresztül lopta el szomszédja tévéjét a parádsasvári tolvaj

Publikálás dátuma
2020.03.22. 09:43

Fotó: police.hu
A hozzá tartozó beltéri egységet sem felejtette ott.
Az Egri Rendőrkapitányság Pétervásárai Rendőrőrse lopás bűncselekmény miatt folytatott eljárást egy 36 éves parádsasvári lakossal szemben, akit azzal gyanúsítottak, hogy 2019. október 10-26. között a padláson keresztül bement szomszédja házába, majd onnan ellopott egy televíziót és a hozzá tartozó beltéri egységet - írja a police.hu. A rendőrök az eljárásban azonosították a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható K. Andrást, aki gyanúsítotti kihallgatásakor beismerő vallomást tett. A nyomozó hatóság a vizsgálati szakaszban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban továbbította az ügyészségnek.
Szerző
Témák
tolvaj lopás

Oszlopnak csapódott autójában halt meg egy férfi Zuglóban

Publikálás dátuma
2020.03.22. 08:44

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egyelőre nem tudni, mi történt.
Eddig tisztázatlan körülmények között 2020. március 22-én 1 óra 43 perckor Budapest XIV. kerületében, a Kacsóh Pongrác úti felüljárón egy autó villanyoszlopnak ütközött - írja honlapján a rendőrség. A balesetben az autót vezető 54 éves férfi – a helyszíni ellátás ellenére - életét vesztette. A rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a Hungária körút és a Hősök tere felé vezető útszakaszt lezárták. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Szerző
Frissítve: 2020.03.22. 08:52

Fehér overallos csalók járják Budapestet

Publikálás dátuma
2020.03.21. 17:24
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Önkormányzatilag elrendelt fertőtlenítést vagy ételosztást emlegetnek, csakhogy senki sem küldte őket.
"A lakók jelzéseiből tudjuk, hogy csalók járják a kerületet. Ételosztásra hivatkozva lakcím egyeztetést végeznek, ehhez bebocsájtást kérnek a lakásokba. Vannak olyanok is, akik fehér ruhában járják Erzsébetvárost és azt mondják, hogy az önkormányzat megbízásából fertőtlenítést végeznek a lakásokban"– írja Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere a kerület honlapján (a felhívást a 444.hu vette észre).
Niedermüller leszögezi: Erzsébetváros önkormányzata senkinek sem adott felhatalmazást ezen tevékenységekre.
„Ha bármi hasonlót tapasztalnak és Önöknél vagy szomszédjaiknál az említett emberek felbukkannak kérem, hogy semmiképpen ne engedjék be őket a lakásba és hívják a rendőrséget!”

 - kéri a polgármester. Fővárosi kerületekben házaló csalókról ír Facebook-oldalán Pikó András is: Józsefváros vezetője úgy tudja, egyelőre más városrészben bukkantak fel a hatósági fertőtlenítéssel házaló, és visszautasítás esetén több tízezres bírsággal fenyegetőző csalók. „A józsefvárosi önkormányzat sem adott senkinek ilyen megbízást, ne üljenek fel a csalóknak és ha ilyet tapasztalnak, hívják a rendőrséget. Védjük az időseket! - hangsúlyozza üzenetében Pikó is. 

Több milliót követelt a nem létező vakcinákért

A koronavírus  nem csak Budapesten adott ötletet a bűnözőknek: egy 36 éves siófoki nő március 18-án, magát az ÁNTSZ munkatársának kiadva zsarolt meg egy helyi pékséget: több millió forintért kell megvenniük száz darab, a koronavírus ellen védelmet nyújtó vakcinát (ilyen oltóanyag még nem létezik – a szerk.), különben bezáratja az üzemet. A pékség vezetője nem ijedt meg, egyszerűen felvette a beszélgetést, és továbbította a rendőrségnek. A zsarolót egy nappal később rendőrségi kommandósok keresték fel, és vették őrizetbe - szombatra pedig elrendelték letartóztatását is.
Szerző