Előfizetés

Csökkentek az albérletárak Budapesten a koronavírus miatt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.24. 10:24
Illusztráció
Fotó: Erdős Dénes / Népszava
A kiadható lakás is több, mióta romlottak a turizmus kilátásai.
Már érezhető is az albérletpiacon a koronavírus hatása a turizmus visszaesése miatt – derül ki az ingatlan.com szerkesztőségünkhöz eljuttatott elemzéséből.
A legnépszerűbb budapesti kerületekben hirtelen megnőtt a kiadó lakások kínálata a járvány magyarországi megjelenése, március eleje óta.

Budapesten 5,1 százalékkal nőtt a kiadó lakásokat kínáló hirdetések száma. Elsősorban a turisták körében korábban népszerű, rövid távra bérelhető lakások jelentek meg a piacon. A VI. és VII. kerületben 8, illetve 10 százalékkal nőtt a kínálat két hét alatt.
A főváros belső kerületeiben az átlagos bérleti díjak is csökkentek, 1-4 százalékkal.

Jól mutatja a díjak csökkenését az is, hogy Budapesten rövid idő alatt több mint 20 százalékkal bővült a 100 ezer forintnál olcsóbban kivehető lakások tábora.
A többi nagyvárosban nem látszik ilyen durva elmozdulás: a kínálat 1 százalékkal bővült két hét alatt, és a bérleti díjak sem változtak érdemben.

Felfüggeszti debreceni bázisának működését és törli brüsszeli járatát a Wizz Air

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.24. 08:34
Képünk illusztráció
Fotó: Daniel Kalker / AFP / dpa Picture-Alliance
A belgiumi repülőtér intézkedései miatt március 25-étől április 5-ig törlik Budapest és Brüsszel–Charleroi közötti járatukat.
A Wizz Air 2020. március 24-étől május 1-ig felfüggeszti debreceni bázisának működését, és törli valamennyi, a városból induló és oda érkező járatát. Emellett március 25-étől április 5-ig a belgiumi repülőtér intézkedései miatt a légitársaság törli Budapest és Brüsszel–Charleroi közötti járatát – közölte kedden a légitársaság. A törölt járatokra foglalással rendelkező utasokat a légitársaság a lehető legkorábbi időpontban automatikusan e-mailen tájékoztatja a törlésekről, amennyiben jegyüket a wizzair.com honlapon vagy a légitársaság mobilalkalmazásában vásárolták meg. A Wizz Air az érintett utasok WIZZ számlájára automatikusan jóváírja a viteldíj összegének 120 százalékát, amelyet 24 hónapon belül használhatnak fel a Wizz Air termékeinek és szolgáltatásainak megvásárlására. „Az utasok kérhetik a viteldíj visszatérítését is, amely azonban valamelyest hosszabb időt vesz igénybe. A bankszámlára vagy bankkártyára való visszautalás lépéseiről külön emailben küld tájékoztatást a légitársaság. Az utóbbi opciót választók az eredeti viteldíj 100 százalékát kapják vissza” – teszik hozzá. A légitársaság kéri, hogy azok az utasok, akik utazási irodán vagy online utazási irodán keresztül vásárolták jegyüket, lépjenek kapcsolatba azzal az utazási irodával, ahol a jegyüket megvásárolták, hogy tájékozódjanak a lehetőségeikről.

351,10 forinton az euró

MTI
Publikálás dátuma
2020.03.24. 08:23
Illusztráció: Shutterstock
Erősödött kedd reggelre a forint a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Az eurót a hétfő esti 352,31 forint után alacsonyabban, 351,10 forinton jegyezték kedd reggel fél nyolckor.
A dollár és a svájci frank jegyzése is csökkent, a dolláré a hétfő esti 327,49 forintról 325,22-re, a svájci franké 333,77 forintról kedd reggelre 332,10 forintra változott.