Letartóztattak egy férfit rablás és szexuális erőszak miatt Tolna megyében

Publikálás dátuma
2020.03.24. 10:24
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A gyanúsított 2018-ban szabadult hatéves fegyházbüntetéséből. A járási ügyészség szerint fennáll a bűnismétlés veszélye, és tartani lehet szökésétől is.
Egy hónapos letartóztatásba helyezett a Szekszárdi Járásbíróság egy 44 éves férfit, aki kirabolt és szexuálisan bántalmazott egy védekezésre képtelen embert a Tolna megyei Pálfán – közölte a Tolna Megyei Főügyészség. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított március 20-án fát aprított a betegsége miatt nehéz munkára képtelen sértett udvarán, majd a kocsmában nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott. Elhatározta, hogy pénzt szerez a beteg férfitől, ezért este visszament hozzá. Többször ököllel fejen ütötte a sértettet, és azzal fenyegette, hogy megöli. A sértett átadta a pénztárcáját, amelyből a támadó 50 ezer forintot vett el, ezután a tiltakozó és védekezni igyekvő sértettet szexuálisan is bántalmazta, miközben késsel fenyegette – írták. A sértett súlyos sérülést szenvedett. A Paksi Rendőrkapitányság még aznap este őrizetbe vette az elkövetőt, akit a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással, súlyos testi sértéssel, valamint szexuális erőszakkal gyanúsítanak. A férfi 2018-ban szabadult hatéves fegyházbüntetéséből, a járási ügyészség szerint fennáll a bűnismétlés veszélye, és tartani lehet szökésétől is. A járásbíróság a veszélyhelyzet miatt távmeghallgatás keretében tartott ülést, és rendelte el hétfőn a gyanúsított letartóztatását április 23-áig – közölte a főügyészség.

Nyugtatóval mérgezte meg kétéves lányát egy kecskeméti nő

Publikálás dátuma
2020.03.23. 14:32

Fotó: SCIENCE PHOTO LIBRARY / AFP
A vádlott kórházban akarta tartani gyerekét, ezért pszichoaktív szert adott be neki. A kislány válságos állapotba került.
Életveszélyt okozó test sértés gyanúja miatt kéri egy kecskeméti anya letartóztatását a a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség: beszámolójuk szerint a gyanúsított a a megyei kórházban nyugtatót adott kétéves gyermekének azért, hogy kórházban tartsák a kicsit. A nyomozás eddigi adatai szerint szerint a kecskeméti nő 2020. március 20-án betegfelvételre jelentkezett kétéves gyermekével a kórházban. Várakozás közben, este hat óra körül gyógyszert adott be a kislánynak, hogy az állapotromlás miatt biztosan bent tartsák. 
Hogy a gyermeknek volt bármilyen korábbi problémája, az egyértelműen nem derül ki az ügyészségi közleményből, ám 
a beadott nyugtató hatására az eszméletét vesztette, és életveszélyes mérgezést szenvedett.

A nőt – aki beismerte a tettét – a rendőrök még aznap este őrizetbe vették, kihallgatták és kezdeményezték a letartóztatását is. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn szintén a letartóztatást indítványozta, ugyanis szerintük megalapozottan feltehető, hogy tanúk megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást. Emellett tartani lehet attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a nő a gyermekei sérelmére újabb bűncselekményt követne el. 
Szerző

Kamionbaleset miatt zárták le az M5-öst

Publikálás dátuma
2020.03.23. 08:13
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Lajosmizse mellett történt a baleset, az úttestre szóródott rakomány miatt teljes szélességében lezárták a sztrádát.
A közlekedést megbénító baleset történt hétfőn reggel az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Lajosmizse térségénél: egy kamion negyed hat körül megcsúszott, és a szalagkorlátnak ütközött. 
Senki nem sérült meg, de jármű rakománya az úttestre borult, járhatatlanná téve az autópálya érintett szakaszát. A rendőrök teljes szélességében lezárták az utat a 71-es kilométersávban. A forgalmat a 74-es kilométernél az 5-ös számú főútra terelik. Az autópályára a 67-es kilométernél – a lajosmizsei pihenőnél – lehet visszatérni, írja a police.hu.
Szerző