Előfizetés

Hasba szúrta magát egy borsodi nő, majd két férfit vádolt azzal, hogy megtámadták őt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.25. 10:03
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Végrehajtandó börtönbüntetést is kaphat érte az asszony.
A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt vádat emelt egy büntetett előéletű, 40 éves nővel szemben - írja az ügyészség.
A vádirat szerint a vádlott 2018. január 5-én, este, magánéleti problémái miatt, egy borsodi településen lévő otthonában, ittasan, egy késsel hasba szúrta magát.

A lánya tett rendőrségi bejelentést azt követően, hogy anyja sérüléséről tudomást szerzett. A vádlott a helyszínre érkező rendőröknek először elmondta, hogy a sérülést önmagának okozta. Nem sokkal később azonban a helyszíni orvosi ellátása közben, a járőröknek elkövetőként már az egyik férfi ismerősét jelölte meg. Azt állította, hogy a férfi meg akarta őt erőszakolni, és eközben okozta a hasi sérülését. A intézkedő rendőrök a vádlott állításait ellenőrizték, és már az elsődleges adatgyűjtésnél egyértelműen megállapították, hogy a nő által megnevezett férfi nem követett el bűncselekményt. Miután a vádlottat a mentők kórházba szállították és ott ellátták a sérülését, tanúkihallgatása céljából felkeresték őt a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói. 
Nekik egy újabb verziót adott elő és a késeléssel már egy másik férfit vádolt.

A nyomozó hatóság ezt a férfit súlyos testi sértés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Később bűncselekmény hiányában megszüntették vele szemben az eljárást, miután kétséget kizáróan megállapítást nyert, hogy a nő önmagát szúrta meg. Az ügyészség a nőt hamis vád bűntettével és büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettével vádolja. Vele szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Rendőrök mentettek ki égő házából egy nőt Debrecenben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.25. 07:42

Fotó: police.hu
Kézben vitték ki a magatehetetlen asszonyt a lakásból.
Járőrök mentettek ki egy bajbajutott nőt egy égő házból Debrecenben - írja a police.hu. A rendőrségre 2020. március 24-én 17 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a debreceni Felsőpércsi utcában kigyulladt egy családi ház. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol megtudták, hogy a házban valószínűleg bent van a tulajdonosa is, aki egyedül él. A járőrök nem haboztak és bementek az épületbe. Már az előszobában észrevettek egy földön fekvő, magatehetetlen nőt. 
Felemelték a 44 éves asszonyt és kivitték az ingatlanból, ahol a mentőszolgálat munkatársai várták őket.

 Az elsődleges orvosi vélemény alapján a nő könnyű sérüléseket szenvedett.

Gránátokat, füvet, puskát találtak a TEK kommandósai egy körözött férfinél (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.24. 18:39
Kommandósok és szkafanderes rendőrök veszik körbe a gyanúsítottat
Fotó: Youtube /Police Hungary /TEK
Szkafanderes nyomozók bilincselték meg a gyanúsítottat, akit egy másik bűnügyben is köröztek.
A terrorelhárítás kommandósai rohantak meg szerdán reggel egy nyugotszenterzsébeti tanyát: a TEK a pécsi nyomozókkal együttműködve csapott le egy 45 éves helyi férfira, mivel gyanújuk szerint engedély nélkül tartott lőfegyvert, ráadásul a Kaposvári Törvényszék is elfogatóparancsot adott ki ellene.
A fenyegetést tényleg komolyan vették a TEK felszámoló egységei – a bódéjából felemelt kézzel kilépő férfi hasán a célzólézer piros pöttye is átvillant – aztán valamiért tetőtől talpig szkafanderbe öltözött rendőrök bilincselték meg a gyanúsítottat.

A nyomozók ezután átkutatták a bódét, ahol két kézigránátot, egy lőfegyvert, lőszereket, valamint 16 tő „kábítószergyanús növényt” – köznyelven marihuánát - és közel 3,5 kilogramm füvet foglaltak le. Pozitív lett az elfogott férfi drogtesztje is. 
Ügyében most robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés és kábítószer birtoklása is miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság. A más ügyben már körözött férfit kihallgatása után börtönbe vitték – írja a police.hu.