Előfizetés

Öt idős emberhez tört be egy este alatt a szabadszállási férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.25. 10:18
A kép illusztrációAFP Fotó: Nicolas Armer
Egy szatyrot és egy elektromos kerékpárt tudott ellopni, de még azt is vissza kellett adnia.
A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás miatt távmeghallgatás útján bíróság elé állította azt a férfit, aki Szabadszálláson egy este alatt öt idős ember házába is bement, hogy lopjon - derül ki az ügyészség közleményéből. A vád szerint a szabadszállási férfi 2020. február 29-én, késő este, első áldozata udvarára a kerítésen átmászva jutott be. Ott egy fém kerti székkel be akarta törni a ház ablakát, de a bent tartózkodó idős asszony tetten érte, ezért a tolvaj elmenekült és nem sikerült elvinnie semmit. Következő három áldozata házába – egyedül élő idős sértettekhez – szintén a kerítésen át, majd a nyitott ablakon bemászva jutott be. 
A lakásban értékek után kutató tolvajt az idős asszonyok mindhárom esetben megzavarták, ezért csak egyiküktől vitt el egy 500 forint értékű szövet szatyrot.

Aznap esti utolsó akciójaként egy társasház nyitott udvaráról egy 65 ezer forint értékű elektromos kerékpárt lopott el. A férfit a rendőrök még aznap előállították, a lopott kerékpárt lefoglalták, és visszaadták a sértettnek. A letartóztatásban lévő, többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek számító férfit a bíróság az ügyészség indítványával egyezően bűnösnek mondta ki. Vele szemben egy év kilenc hónap börtönbüntetést szabott ki, továbbá három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Letartóztatását a bűnismétlés és a szökés veszélye miatt fenntartotta. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett ellene.

Hasba szúrta magát egy borsodi nő, majd két férfit vádolt azzal, hogy megtámadták őt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.25. 10:03
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Végrehajtandó börtönbüntetést is kaphat érte az asszony.
A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt vádat emelt egy büntetett előéletű, 40 éves nővel szemben - írja az ügyészség.
A vádirat szerint a vádlott 2018. január 5-én, este, magánéleti problémái miatt, egy borsodi településen lévő otthonában, ittasan, egy késsel hasba szúrta magát.

A lánya tett rendőrségi bejelentést azt követően, hogy anyja sérüléséről tudomást szerzett. A vádlott a helyszínre érkező rendőröknek először elmondta, hogy a sérülést önmagának okozta. Nem sokkal később azonban a helyszíni orvosi ellátása közben, a járőröknek elkövetőként már az egyik férfi ismerősét jelölte meg. Azt állította, hogy a férfi meg akarta őt erőszakolni, és eközben okozta a hasi sérülését. A intézkedő rendőrök a vádlott állításait ellenőrizték, és már az elsődleges adatgyűjtésnél egyértelműen megállapították, hogy a nő által megnevezett férfi nem követett el bűncselekményt. Miután a vádlottat a mentők kórházba szállították és ott ellátták a sérülését, tanúkihallgatása céljából felkeresték őt a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói. 
Nekik egy újabb verziót adott elő és a késeléssel már egy másik férfit vádolt.

A nyomozó hatóság ezt a férfit súlyos testi sértés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Később bűncselekmény hiányában megszüntették vele szemben az eljárást, miután kétséget kizáróan megállapítást nyert, hogy a nő önmagát szúrta meg. Az ügyészség a nőt hamis vád bűntettével és büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettével vádolja. Vele szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Rendőrök mentettek ki égő házából egy nőt Debrecenben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.25. 07:42

Fotó: police.hu
Kézben vitték ki a magatehetetlen asszonyt a lakásból.
Járőrök mentettek ki egy bajbajutott nőt egy égő házból Debrecenben - írja a police.hu. A rendőrségre 2020. március 24-én 17 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy a debreceni Felsőpércsi utcában kigyulladt egy családi ház. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol megtudták, hogy a házban valószínűleg bent van a tulajdonosa is, aki egyedül él. A járőrök nem haboztak és bementek az épületbe. Már az előszobában észrevettek egy földön fekvő, magatehetetlen nőt. 
Felemelték a 44 éves asszonyt és kivitték az ingatlanból, ahol a mentőszolgálat munkatársai várták őket.

 Az elsődleges orvosi vélemény alapján a nő könnyű sérüléseket szenvedett.