Előfizetés

Távozott a Pesti Hírlap főszerkesztője

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.25. 16:21

Fotó: Béres Márton / Népszava
Megszorítások, leépítések is lesznek a kiadónál.
A Media1 értesülése szerint tegnap azonnali hatállyal megszüntette saját munkaviszonyát Kerényi György, a Pesti Hírlap című napilap főszerkesztője, aki a külsős szerzőknek küldött búcsú e-mailjében azt írta: reméli, mihamarabb hozzájuthatnak a honoráriumukhoz.  A portál ma telefonon elérte Kerényi Györgyöt, aki megerősítette a távozást, de titoktartási kötelezettségére hivatkozva nem nyilatkozott. Kerényi György tavaly kapta meg a megbízást az új napilap elindítására a lapot működtető Global Post Hun Kft.-nál, de a Pesti Hírlap csak idén év eleje óta jelent meg rendszeresen, ám a lap nyomtatott változata most szünetel, jelenleg az interneten próbálják átvészelni a koronavírus-világjárványt.
Milkovics Pál, a Pesti Hírlap tulajdonos a hír kapcsán a portálnak azt mondta, hogy hamarosan, várhatóan már ma bejelentik Kerényi György utódját. Most digitális működésre állnak át, ami változásokkal jár. További megszorításokra, átszervezésekre is kénytelen sort keríteni a koronavírus-világjárvány miatti kényszerű digitális átállás miatt a kiadó.

Be kellett zárni egy gárdonyi gyógyszertárat, mert koronavírusosak a dolgozók

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.25. 14:28
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Azt egyelőre nem tudni, hol kapták el a fertőzést.
Ideiglenesen be kellett zárni egy patikát Gárdonyban, mert koronavírus-fertőzést kaptak a dolgozók. A Fejér megyei gyógyszertár Facebook-oldalán jelentette be, hogy egyelőre zárva tartanak - vette észre a Blikk.
„A munkatársainknál koronavírus-fertőzést mutattak ki. Mindenki jól van, de a további fertőződések elkerülése érdekében a gyógyszertár működése szünetel”

- írták a bejegyzésben.

A patika múlt hét óta már rövidített nyitva tartással működött, amit a munkaerőhiánnyal indokoltak.

Ismerősöktől, szülőktől kér védőfelszerelést a gyerekorvos – permetezőmaszkot már kapott

Vas András
Publikálás dátuma
2020.03.25. 14:27
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Miközben a kormány minden nap azt ismételgeti, hogy van elég védőfelszerelés, egy nagykanizsai gyerekorvos végső kétségbeesésében egy Facebook-bejegyzésében ismerőseitől, szülőktől kért segítséget.
„Védőfelszerelést beszerezni hetek óta hiába próbálunk az orvosi rendelő számára! Megfelelő maszk, védőszemüveg és védőruha hiányában bármikor megfertőződhetek és nem dolgozhatok heteken át. Önök pedig orvos nélkül maradhatnak. Ezért kérem Önöket, akinek van otthon akár 1-1 darab felesleges FFP3 minőségű maszkja, amit számomra át tud adni, tegye meg! Az árát kifizetem.” – írta a Facebookon egy nagykanizsai gyerekorvos. Megkerestük a doktort, aki elmondta, három betegétől kapott maszkot, például olyat, amit eredendően permetezéshez lehet használni, s többektől kapott ígéretet, hogy további védőfelszerelést juttatnak el hozzá. Az államtól azonban még mindig nem kaptak segítséget, leszámítva azt a három, FFP1-es – vagyis nem megfelelő szűrésű – maszkot, amelyet a járvány kezdetekor kiosztottak a háziorvosoknak. Azokból a védőfelszerelés-szállítmányokból sem jutott nekik, amelyeket a miniszterelnök jelentett be hétfőn, egyelőre nem is kaptak értesítést, mikor számíthatnak rájuk.