Kiégett egy busz az M0-son Szigetszentmiklósnál

Publikálás dátuma
2020.03.26. 08:17
Kiégett autóbusz az M0-s autóúton Szigetszentmiklósnál 2020. március 26-án
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A busz több mint negyven embert szállított, az utasoknak sikerült időben elhagyniuk a járművet.
Kigyulladt és leégett egy külföldi rendszámú autóbusz csütörtök reggel az M0-s autóúton Szigetszentmiklósnál – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelemi Főigazgatóság az MTI-t. A busz több mint negyven embert szállított. Az utasoknak sikerült időben elhagyniuk a járművet, továbbszállításukra mentesítő jármű érkezik – közölték. Szabóné Berki Bianka, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére elmondta, hogy a kigyulladt buszon ukrán vendégmunkások utaztak. 
A rendőrség beszámolójából az is kiderül, hogy a külső sávban veszteglő roncs miatt több kilométeres torlódás alakult ki az érintett sztrádaszakaszon.
Kiégett cseh autóbusz ukrán utasai az M0-s autóút mellett Szigetszentmiklósnál
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Frissítve: 2020.03.26. 09:16

Árokba csúszott egy nő autójával Somogyszilnél, majd amikor kiszállt, elütötte egy másik kocsi

Publikálás dátuma
2020.03.25. 14:50

Fotó: police.hu
A vétkes sofőr megállás nélkül továbbhajtott.
Egy sofőr 2020. március 23-án este Somogyszil külterületén anyagi káros közúti közlekedési balesetet szenvedett, elvesztette uralmát az autója irányítása felett, majd árokba csúszott. A nőt - miután kiszállt a járművéből - az út szélén elütötte egy arra közlekedő Volkswagen Passat, amelynek vezetője megállás nélkül továbbhajtott - írja a police.hu. Az asszony a baleset következtében megsérült, a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A rendőrök haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást, amelynek eredményeként Somogyszil külterületén, egy szántóföldön hátrahagyva találták meg a keresett járművet. 
A helyszíni szemle adatai alapján az elkövetők megpróbálták felgyújtani a kocsit, amelyről a rendszámokat is eltávolították.

Az igali rendőrök a kaposvári baleset-helyszínelő segítségével azonosítottak két büssüi lakost, akiket másnap elfogtak és előállítottak a Kaposvári Rendőrkapitányságra. A rendőrök a 33 éves és a 26 éves férfit segítségnyújtás elmulasztása bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a járművet pedig lefoglalták.
Szerző

Férfiakat szedett rá egy női bűnbanda, több mint 140 embert csaptak be

Publikálás dátuma
2020.03.25. 10:48
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Özvegyasszonynak és egyedülállónak adták ki magukat, így csaltak ki pénzt áldozataikból.
A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két nővel és öt társukkal szemben, akik magukat özvegyasszonynak, egyedülálló nőnek adták ki különböző társkereső fórumokon és csaptak be valótlan okokra hivatkozva kölcsönkért pénzekkel több mint 140 férfit - írja az ügyészség. A vádirat szerint a két nő és öt társa – akik egymás rokonai vagy ismerősei – rendszeres megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkeztek. Elhatározták 2015 januárjában, hogy internetes társkereső oldalakon férfiaknak, álnéven, egyedülálló nőnek, özvegyasszonynak adják ki magukat. Tervük az volt, hogy valótlan okokra hivatkozva, a visszafizetés szándéka nélkül a sértettektől pénzt csalnak ki. A két nő a személyes találkozásokon fodrásztanulónak adta ki magát, és azt állította, hogy a bizonyítvány átvételéhez kellene pénz az utazásra. A történet hihetőbbé tétele végett megadták állítólagos oktatójuk számát is, amin aztán elváltoztatott hangon saját maguk igazolták a fiktív történetet. Az első pénzátadás után a következő indok az útközben meghibásodott gépkocsi javítási költsége volt, amikor a többi vádlott-társ magát szerelőnek kiadva igazolta le a valótlan hivatkozást. 
Ha a sértett még ekkor sem fogott gyanút, akkor a következő körben bírságokra, ügyvédi díjakra, hagyatékkal kapcsolatos költségekre hivatkozva kértek kölcsön. Ezt a fiktív látszatot a vádlott-társak igazolták le úgy, hogy magukat rendőrnek, börtönőrnek vagy ügyvédnek kiadva erősítették meg a két nő által kitalált sztorit.

A vádlottak több bankszámlát nyitottak azért, hogy a csalásból származó pénzeket azokra utaltatva megszerezzék. Később a sértettek számára elérhetetlenné váltak, és a pénzt saját megélhetésükre fordították. 
A vádlottak a 2015. január és a 2019. januárja közötti időszakban 145 sértettet tévesztettek meg. Az okozott kár nagysága fejenként 20 ezer és 14 millió forint között van.

A járási ügyészség a vádlottakat az egyes sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő és büntetendő csalás bűncselekményével vádolja, melyeket bűnszövetségben és üzletszerűen követtek el. A vádlottak szabadlábon védekeznek.
Szerző