Már délután olyan részeg volt a mezőcsáti sofőr, hogy beszélni sem tudott

Publikálás dátuma
2020.03.27. 18:22

Fotó: Népszava
Rajta kívül hatan ültek még az autóban.
Beszélni sem tudott az az ittas sofőr, akit Mezőcsáton szűrtek ki a forgalomból a járőrök március 26-án 13 óra tíz perckor a forgalomból. A 44 éves férfi annyira részeg volt, hogy már képtelen volt a kommunikációra - derül ki a police.hu beszámolójából.
Az autóban a sofőrön kívül még hatan utaztak, köztük hárman kiskorúak voltak.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban elkövetett bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a férfival szemben.  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívta a figyelmet arra, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mintegy „időzített bombaként” mások életét is veszélyezteti.
Szerző

A menekülő autó elé bevágva állították meg a budakeszi rendőrök a betörőket

Publikálás dátuma
2020.03.27. 16:11

Fotó: police.hu
Az egyik tolvaj a rendőrautóban próbálta meg elrejteni a lopott órát.
Egy budakeszi otthonában tartózkodó férfi vette észre 2020. március 23-án délután, hogy szomszédja házának ablakából két férfi ugrott ki, kezükben tömött zacskókkal. Azt is megfigyelte, hogy milyen autóba pattantak, majd viharos gyorsasággal milyen irányba hajtottak el. Értesítette a rendőrséget, még a rendszámot is megosztotta velük - derül ki a police.hu beszámolójából. A menekülési útvonalon elindult járőrök megkapták az információt, és nem sokkal később a Budapest XII., Szilágyi Erzsébet fasoron meglátták a keresett kocsit. 
Befarolva eléjük esélyt sem hagytak a további menekülésre.

A két férfit elfogták, a lopott holmik egy részét megtalálták a kocsi hátsó ülésére dobva kesztyűk, elemlámpa és csavarhúzó társaságában. A zsákmány másik, három szatyornyi példánya a helyszínen maradt, futás közben eldobálták az udvaron, ahogyan az ablak befeszítéséhez használt csavarhúzót is a hóban találták meg a rendőrök. Kiderült, mire megtalálták az alkalmas házat, több helyre csengettek be meséjükkel. Egy hólapáttal vállaltak volna takarítási munkát - persze az igazi ok annak feltérképezése volt, hogy üres-e a ház. Az egyik ingatlannál azonban senki nem jött ki, így az oldalsó ablakon bemásztak, összeszedték, amit értékesnek gondoltak (pénz, ékszerek), ám amikor kifelé mentek, a szomszéd meglátta őket, ezért a nehezebb táskákat eldobálták.
L. Zoltán előállítása közben megpróbálta a zsebében rejtegetett lopott órát eltüntetni, de hiába próbálta a rendőrautó hátsó ülése és háttámlája közé gyömöszölni, a járőrök észrevették.

A 24 éves budapesti B. Márió, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származó 27 éves társa, L. Zoltán ellen - fogva tartásuk mellett - lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság.
Szerző

Már a szabadulása napján összeverte volt élettársa új párját egy ceglédi férfi

Publikálás dátuma
2020.03.27. 15:28
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Aztán már le is tartóztatták, újra.
A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki volt élettársa új párjára támadt - írja az ügyészség. A férfi korábban hat évig volt egy nő élettársa, de börtönbe kellett vonulnia, és azalatt a nő élettársi kapcsolatot létesített egy másik férfival. A vád szerint a férfi már szabadulása napján felkereste Cegléden volt élettársát és annak új párját. A nap nagy részében együtt italoztak és beszélgettek, majd később az elkövető távozott. Az esti órákban azonban visszatért a párhoz és felelősségre vonta volt élettársát, amiért más férfi mellett fekszik, majd egy székkel fejbe vágta a nő új párját. Ezután az elkövető ököllel kezdte bántalmazni a férfit, illetve miután a földre került, rugdosta is. A bántalmazás következtében a sértett fejsérüléseket, így többek között arccsonttörést szenvedett el. Az ügyben aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Ceglédi Járási Ügyészség a férfi ellen, aki a bírósági eljárást letartóztatásban várja.  
Szerző