Temetésről hazaérve fogott betörőt apa és fia Mogyoródon

Publikálás dátuma
2020.03.28. 10:46
Több millió forinton hasalt a Mogyoródon elfogott betörő
Fotó: police.hu
A rajtakapott tolvaj egy csavarhúzóval kezdett fenyegetőzni, gyorsan a földön találta magát.
 Temetésről tért haza szülei otthonába egy mogyoródi férfi, amikor az előzőleg kulcsra zárt ajtót résnyire nyitva találta. Belépve felfordulással, szétdobált holmikkal szembesült, majd az egyik szobából egy idegen lépett ki - kezében egy csavarhúzóval. Eközben betoppant a tulajdonos apja is, és és fiával együttes erővel földre vitték az előbb a szerszámmal fenyegetőző, majd az ablakon menekülni próbáló betörőt. Addig tartották sakkban, amíg a rendőrök megérkeztek. Mikor a járőrök megbilincselték, derült ki, hogy 
a lebirkózott ismeretlen közel öt millió forinttal teletömött borítékokon és zacskókon hasalt, amiket valószínűleg a lakásból szedett össze

– írja a police.hu. A 49 éves, vas megyei származású, de Győrből stoppal érkező K. Miklós találomra választotta ki a települést és a házat is, amelynek egyik ajtaját a hátizsákjából elővett feszítővassal nyomta be, a másikat egyszerűen berúgta, miután kopogására senki nem felelt. K. Miklós ellen lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt-folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A férfi rendőrségi indítványra letartóztatásba került.
Szerző

Meghalt egy motoros Helvéciánál az M5-ösön

Publikálás dátuma
2020.03.27. 21:52

Fotó: Donka Ferenc / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Nekiment egy pályafenntartó autónak.
Az M5-ös autópályán Helvécia térségében – Szeged irányába – 2020. március 27-én 17 óra 30 perc körül egy motorkerékpáros eddig tisztázatlan körülmények között nekiment egy pályafenntartó autónak - írja a police.hu. A balesetben a motoros olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.
Szerző

Már délután olyan részeg volt a mezőcsáti sofőr, hogy beszélni sem tudott

Publikálás dátuma
2020.03.27. 18:22

Fotó: Népszava
Rajta kívül hatan ültek még az autóban.
Beszélni sem tudott az az ittas sofőr, akit Mezőcsáton szűrtek ki a forgalomból a járőrök március 26-án 13 óra tíz perckor a forgalomból. A 44 éves férfi annyira részeg volt, hogy már képtelen volt a kommunikációra - derül ki a police.hu beszámolójából.
Az autóban a sofőrön kívül még hatan utaztak, köztük hárman kiskorúak voltak.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban elkövetett bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a férfival szemben.  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívta a figyelmet arra, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mintegy „időzített bombaként” mások életét is veszélyezteti.
Szerző