Meghalt egy 51 éves férfi az iváncsai balesetben

Publikálás dátuma
2020.04.08. 07:48

Fotó: police.hu
Az ütközésben az Opel utasa olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2020. április 7-én késő délután a 6-os számú főúton Iváncsa térségében - írja a police.hu. Egy Opel, valamint egy Volkswagen típusú személygépkocsi ütközött össze. A balesetben az Opel utasa, egy 51 éves ercsi férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére teljesen lezárták az útszakaszt. Később a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 6-os főút ismét teljes szélességében járható. 
Szerző

Gyermekgyilkosság Budapesten - Letartóztatták a 38 éves anyát

Publikálás dátuma
2020.04.07. 18:02

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A bíróság a letartóztatás helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.
A Budai Központi Kerületi Bíróság keddi ülésén egy hónapra – 2020. május 7-ig – elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak. A bíróság a letartóztatás helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki - írja közleményében a Fővárosi Törvényszék.   A megalapozott gyanú szerint a terhelt 2020. április 4-én megölte egyéves gyermekét a XVIII. kerületi otthonukban. A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény bizonyítottsága esetén tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására lehet alkalmas, amely 10-től 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozva indítványozta a nő letartóztatását. A végzés szerint a gyanúsított személyi körülményei – anyagi és tárgyi vonatkozásban – kedvezőek, azonban a rendelkezésre álló adatok alapján a viselkedése kiszámíthatatlan, jelleme gyenge és labilis. E személyi tényezőt a bíróság az objektív körülményekből fakadó veszélyekkel – úgy, mint a terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya, jellege és a büntetési tételkeret – együttesen olyan fokúnak értékelte, amely a terhelt vonatkozásában megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét - írták.    A kényszerintézkedés nemének megválasztásakor a bíróság nagy súllyal értékelte a gyanúsított terhére rótt cselekményt, annak elkövetési módját, jellegét, a sértett személyét. A gyanúsított kiszámíthatatlan viselkedéséből, az elmondásából is valószínűsíthető súlyos pszichés problémáiból eredő fokozott társadalomra veszélyessége miatt a bíróság úgy ítélte meg, hogy a bűnügyi felügyelet nem tudná biztosítani a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat, azok esetében kizárólag a letartóztatással elérhetők. A végzés végleges - zárul a közlés.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk: egy 38 éves budapesti nő vasárnap délután bement a BRFK központi panaszirodájába és elmondta, hogy XVIII. kerületi, Havanna utcai lakásában szombaton megölte egyéves kislányát. A rendőrök a nő lakásában megtalálták a kislány holttestét. A nőt a panaszirodában elfogták.
Szerző

Hiába mintarab, feltételesen sem engedik szabadlábra a gyilkos rendőrőrnagyot

Publikálás dátuma
2020.04.07. 16:41
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A pécsi főnyomozó 2000-ben hét lövéssel végezte ki szerelmének férjét. Életfogytiglani börtönbüntetését 18 évre enyhítették, de a fegyházat így sem hagyhatja el.
Nem bocsátható feltételes szabadságra a vokányi emberölés elkövetője a szegedi törvényszék nem végleges döntése szerint.  A Szegedi Törvényszék nem engedélyezte az előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés és lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntette miatt 18 év fegyházbüntetéssel sújtott R. A. feltételes szabadságra bocsátását - tájékoztatta kedden az MTI-t, Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője.
Prágai Erika elmondta, a bíróság az elítéltet fogva tartó büntetés-végrehajtási intézet által előterjesztett vélemény, a komplex igazságügyi pszichiátriai és pszichológiai szakértői vélemény alapján, valamint az elítélt távmeghallgatásával vizsgálta, hogy az elítélt miként képzeli el további életét. A férfit a szabadságvesztés büntetés végrehajtása során egy alkalommal kellett felelősségre vonni, 2010 márciusában, ezzel szemben 27 jutalmat érdemelt ki, az intézetben dolgozik, és szabadulása esetére lakhatása, munkába állása szintén megoldottnak látszik.  
Mivel azonban az elítélt magatartása nem tekinthető teljesen kifogástalannak, és a személyisége alapján attól lehet tartani, hogy a jövőben akár élet, illetve testi épség elleni bűncselekményt is elkövethet,

a bíróság nem engedélyezte feltételes szabadságra bocsátását.A végzés ellen az elítélt és védője fellebbezett. R. A.-t, a pécsi rendőrkapitányság egykori kiemelt főnyomozóját a Pécsi Ítélőtábla 2007 novemberében sújtotta 18 év fegyházbüntetéssel, amiért 2000. február 6-án agyonlőtte élettársa férjét a Baranya megyei Vokányban. A férfi 1998-ban szerelmi, majd élettársi kapcsolatot létesített a kapitányságon dolgozó kolléganőjével. A korábbi házasságok felbontása - elsősorban a nő férje miatt - elhúzódott. A helyzetet a rendőr őrnagy a férfi megölésével akarta megoldani, erről egy bűnöző ismerősének is beszélt. Egy fegyvergyűjtőtől még korábban vásárolt egy 22-es kaliberű hatástalanított, de visszaélesített pisztolyt az ahhoz készített egyedi hangtompítóval és lézeres irányzékkal együtt. A gyilkossághoz egy régi autót is szerzett, és hamis bosnyák rendszámot szerelt rá.  
A rendőr 2000. február 6-án elutazott Vokányba, bement a férj házába, ahol a férfit dulakodás után hét lövéssel megölte. A gyilkos fegyvert a helyszíntől hat kilométerre egy patakba dobta, ahol néhány nappal később helybéliek megtalálták.

A rendőrség az őrnagyot és élettársát néhány napon belül elfogta és előzetes letartóztatásba helyezte, munkaviszonyukat megszüntette, ám a vádemeléshez nem találtak elég bizonyítékot, ezért később szabadon engedték őket. Az ügy adatait később újraértékelték, a férfi ellen vádat emeltek, majd a Baranya Megyei Bíróság első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. Ezt a büntetést enyhítette másodfokon a Pécsi Ítélőtábla 18 év fegyházra.
Szerző