Előfizetés

Szakszerűtlenül kötötte be a vízmelegítőt egy apa, lánya életveszélyesen megsérült

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.08. 09:34
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A gyerek testének 44 százalékán égési sérüléseket szenvedett a kiömlő forró víztől.
A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki otthonában kellő szakértelem hiányában kötött be egy vízmelegítőt, amelynek felrobbanása során gyermeke életveszélyesen megsérült - írja az ügyészség. A vád szerint a vádlott 2016-ban szerelt fel otthonának fürdőszobájába egy fatüzelésű vízmelegítőt, azonban a készüléket nem látta el olyan biztonsági szeleppel, aminek a felfűtés során táguló vizet kellett volna levezetnie. A vádlott tizenöt éves lánya 2019 márciusában a fürdőszobában tartózkodott, amikor a felfűtött készülék széthasadt, és az abból kiömlő víz leforrázta a gyereket. A lány testfelszínének 44 százalékán szenvedett első- és másodfokú égési sérüléseket. Emiatt közvetetten életveszélyes állapotba került, amit az orvosi ellátás hárított el. 

Meghalt egy 51 éves férfi az iváncsai balesetben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.08. 07:48

Fotó: police.hu
Az ütközésben az Opel utasa olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2020. április 7-én késő délután a 6-os számú főúton Iváncsa térségében - írja a police.hu. Egy Opel, valamint egy Volkswagen típusú személygépkocsi ütközött össze. A balesetben az Opel utasa, egy 51 éves ercsi férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére teljesen lezárták az útszakaszt. Később a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 6-os főút ismét teljes szélességében járható. 

Gyermekgyilkosság Budapesten - Letartóztatták a 38 éves anyát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.07. 18:02

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A bíróság a letartóztatás helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.
A Budai Központi Kerületi Bíróság keddi ülésén egy hónapra – 2020. május 7-ig – elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, akit tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítanak. A bíróság a letartóztatás helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki - írja közleményében a Fővárosi Törvényszék.   A megalapozott gyanú szerint a terhelt 2020. április 4-én megölte egyéves gyermekét a XVIII. kerületi otthonukban. A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény bizonyítottsága esetén tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására lehet alkalmas, amely 10-től 20 évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére hivatkozva indítványozta a nő letartóztatását. A végzés szerint a gyanúsított személyi körülményei – anyagi és tárgyi vonatkozásban – kedvezőek, azonban a rendelkezésre álló adatok alapján a viselkedése kiszámíthatatlan, jelleme gyenge és labilis. E személyi tényezőt a bíróság az objektív körülményekből fakadó veszélyekkel – úgy, mint a terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya, jellege és a büntetési tételkeret – együttesen olyan fokúnak értékelte, amely a terhelt vonatkozásában megalapozza a szökés, elrejtőzés veszélyét - írták.    A kényszerintézkedés nemének megválasztásakor a bíróság nagy súllyal értékelte a gyanúsított terhére rótt cselekményt, annak elkövetési módját, jellegét, a sértett személyét. A gyanúsított kiszámíthatatlan viselkedéséből, az elmondásából is valószínűsíthető súlyos pszichés problémáiból eredő fokozott társadalomra veszélyessége miatt a bíróság úgy ítélte meg, hogy a bűnügyi felügyelet nem tudná biztosítani a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat, azok esetében kizárólag a letartóztatással elérhetők. A végzés végleges - zárul a közlés.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk: egy 38 éves budapesti nő vasárnap délután bement a BRFK központi panaszirodájába és elmondta, hogy XVIII. kerületi, Havanna utcai lakásában szombaton megölte egyéves kislányát. A rendőrök a nő lakásában megtalálták a kislány holttestét. A nőt a panaszirodában elfogták.