koronavírus;lelki segélyszolgálat;

2020-04-10 13:41:34

Ingyenes lelki támaszt nyújtanak a rászorulóknak önkéntes segítő szakemberek a járvány miatt

Pszichológusok, pszichiáterek és mentálhigiénés szakemberek néhány alkalommal ingyenes szolgáltatást nyújtanak annak, aki a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben szorong vagy bizonytalanná vált.

A pszichológus szakma is az online térbe költözött: a Pszi Pont nevű oldalon elérhető pszichiáterek, pszichológusok, mentálhigiénés szakemberek azt vállalták, hogy néhány alkalommal térítésmentes segítséget, krízisintervenciós szolgáltatást nyújtanak online vagy telefonon keresztül - írja a Magyar Tudományos Akadémia honlapján.

A szakértők azok jelentkezését várják, akik a járvány miatt kialakult helyzetben bizonytalanná váltak, szoronganak, félnek.

Hangsúlyozták, hogy a Pszi Pont nem egészségügyi ellátást, pszichoterápiát vagy pszichiátriai gondozást, hanem tanácsadást, segítő és támogató beszélgetést kínál. 

Az alábbi problémákkal lehet például hozzájuk fordulni:

Megjegyezték, hogy lehetőleg az vegye igénybe az ingyenes lehetőséget, akinek egyértelműen nincsen lehetősége finanszírozni néhány órás segítséget. Ezt azért kérték, hogy a valóban rászorulók kaphassanak segítséget.

Részletek és további információk itt találhatók