Közel két hete nem találják a 15 éves dunaújvárosi lányt

Publikálás dátuma
2020.04.14. 16:49
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Alexa otthonról tűnt el, 12 napja nem adott életjelet magáról.
Fényképes körözést adtak ki a dunaújvárosi rendőrök, és a lakosság segítségét is kérik a 15 éves Náray Alexa megtalálásához. A kamaszlány még március 27-én hagyta el dunaújvárosi otthonát, és azóta sem tudnak róla hozzátartozói, de a rendőrség sem bukkant nyomára.
Nárai Alexa 183 centiméter magas, vékony testalkatú, félhosszú, barna hajú. Szemüveget visel. Eltűnésekor félhosszú, piros kabátot, sötét nadrágot és fekete tornacipőt viselt, valamint egy hátizsákot is magával vitt.

A városi rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható lányt felismeri, tud hollétéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen náluk (2400 Dunaújváros, Szent György u. 1.), hívja a 06-25/510-510 telefonszámot, vagy akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107, vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.  
Szerző

Elmegyógyintézetbe vitték a fiatalt, aki felgyújtotta apja munkásszállóját

Publikálás dátuma
2020.04.14. 16:45

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
A fiatalkorú fiú a jelek szerint öngyilkos akart lenni – tüzet rakott szobájában, de a lángok tovább terjedtek.
Letartóztatta a Budai Központi Kerületi Bíróság azt a fiatalkorút, aki vasárnap éjjel az apja által üzemeltetett munkásszállón felgyújtotta földszinti szobáját, emiatt a lakhatatlanná váló munkásszállóról öt embert füstmérgezéssel kórházba kellett szállítani – közölte az Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-vel. A bíróság közleménye szerint a fiatalkorú letartóztatását május 14-ig rendelték el, helyszínéül pedig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet (IMEI)jelölték ki. A döntés nem végleges. A fiú még vasárnap éjjel öngyilkossági szándékkal bútorokat gyújtott fel a XXII. kerületi munkásszálló általa lakott földszinti szobájában. Az épületben rajta kívül még 46-an voltak – a tűzvizsgáló véleménye szerint szerint a tűz alkalmas volt arra, hogy átterjedjen a szomszédos lakóépületekre is".  

Nem kezelték pszichés betegségét

A törvényszék arra is kitér, hogy a fiatal pszichés betegséggel küzd, azonban nincs adat arra vonatkozóan, hogy a pszichés állapotával akár ő, akár törvényes képviselője foglalkozott volna, illetve orvosi segítséget kértek volna. A fiú korábban is kísérelt meg öngyilkosságot, legutóbb múlt pénteken. Szakorvosi vélemény alapján tettének esetleges ismétlése nem zárható ki, pszichiátriai zárt osztályon történő további kezelése indokolt.
A bíróság szerint a fiatal úgy gyújtott tüzet a szobájában, hogy tudta azt, hogy az épületben rajta kívül több mint 40 ember van. Nem tartotta vissza az sem, hogy számos ember testi épségét, használati tárgyait és értékeit veszélyezteti – tették hozzá. Feltételezhető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el a gyanúsított – írták. A bűncselekmény jellegére és a terhelt pszichés állapotára tekintettel enyhébb kényszerintézkedésre nem látott lehetőséget a bíróság, amely szerint a fiatal orvosi kezelése a letartóztatással biztosítható. A bírósági tájékoztatás arra is kitér, hogy a néhány nappal korábban elkövetett öngyilkossági kísérlet után a gyanúsított a krízisintervenciós kezelést elutasította, és nincs adat arra, hogy ezt követően szakorvoshoz fordultak volna. Feltehetőleg a gyanúsított pszichés állapota vezetett a bűncselekmény elkövetéséhez. Ha megállapítják bűnösségét, 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat 
Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Szerző

Vascső, pisztoly, gumibot is előkerült a mosonmagyaróvári „baráti összejövetelen”

Publikálás dátuma
2020.04.14. 14:28
kisebb fegyverarzenállal akarta rendezni sérelmeit a Győrben elfogott apa és fia
Fotó: police.hu
Pedig jól indult az este, de két férfi vitája miatt fagyossá vált a hangulat.
Ünnepelni a karanténban is lehet – ezt próbálta meg bebizonyítani egy társaság vasárnap éjjel Mosonmagyaróváron, de aztán elfajultak a dolgok.  A rendőrségre fél tizenegy után érkezett bejelentés arról, hogy egy helyi társasház udvarán veszekedés robbant ki, és lövés is dördült.
A helyszínre érkező járőröknek a tanúk elmondták, hogy az ünneplést két férfi – egy lakó és egy győri vendég - vitája rontotta el. A lakó ugyan hazament a veszekedés után, de haragosa fiával együtt visszatért udvarra, és gumibottal, vascsővel akartak elégtételt venni a sérelmekért. A veszekedés közben az idősebb férfi egy gázpisztolyt is előkapott autójából, amivel a levegőbe lőtt, majd fiával együtt feldúltan távoztak a helyszínről.
A rendőrök másnap délután, győri lakcímükön fogták el az agresszív apát és fiát: az 58 és 28 éves gyanúsítottaknak felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt kell felelniük, írja a police.hu.
Szerző