Budapest;maszk;BKK;kijárási korlátozás;

2020-04-17 15:25:53

Csak maszkban utazhatunk a BKK járművein

Április 27-től csak kendővel, sállal vagy maszkkal eltakart orral és szájjal vehetőek igénybe a budapesti közösségi járművek.

Ez ugyanúgy az utazási feltétele lesz, mint az érvényes jegy vagy bérlet, így az orr és száj eltakarása nélkül utazók felszállását megtilthatja a jármű vezetője, a metróbejáratoknál álló ellenőrök, illetve az enélkül utazókat le is szállíthatják a BKK járműveiről – döntött mai ülésén a fővárosi operatív törzs. Az intézkedés visszavonásig érvényes. A városvezetés folyamatosan figyelemmel kíséri a járványügyi helyzetet és annak fényében dönt a fenti utasítás felülvizsgálatáról.

A budapesti sokkezes járványügyi döntési mechanizmus miatt a fenti korlátozás nem vonatkozik a néhány éve állami kézbe került HÉV szerelvényekre és a Budapesten közlekedő Volánbuszokra és vonatokra sem.  

A főpolgármester ugyanakkor utasította a BKK-t, hogy május 4-étől megnövelt járatszámmal készüljön az érettségik napjaira, hogy így csökkentsék a tumultust a várhatóan növekvő utasszám ellenére. 

A kormány által adott felhatalmazás alapján a fővárosi önkormányzat a III. kerületi önkormányzattal egyetértésben úgy döntött, hogy a hétvégén ismét lezárják a Margitszigetet, az Óbudai-szigetet és a Római-partot – tájékoztatta a Népszavát a fővárosi önkormányzat

sajtóosztálya.    

A sportolás közbeni kötelező távolságtartásról pedig a jövő héttől táblák is figyelmeztetnek a Margitszigeten.  

Karácsony Gergely főpolgármester videóban üzent a budapestieknek: