Előfizetés

Új tulajdonos szállt be a Pesti Hírlapba - a háttérben egy, a kormánnyal jó kapcsolatokat ápoló személy

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.23. 07:49

Fotó: Népszava
A Brit Media kisebbségi tulajdonos lesz Milkovics Pál lapjában.
A többek között a "168 órát" tulajdonló Brit Media Kft. beszáll befektetőként a Milkovics Pál vállalkozó alapította Pesti Hírlap kiadójába, a bejelentés csütörtökön várható, írja a Media1. A koronavírusra hivatkozva jelenleg neten és jelentősen csökkentett szerkesztőségi létszámmal, valamint új főszerkesztővel működő laphoz egy lehetséges új befektető érkezéséről már több hete hallani lehetett, korábban Milkovics Pál, a Pesti Hírlap tulajdonosa arról beszélt, hogy talált egy befektetőt. De kilétét nem árulta el.
A Brit Media megjelenése a Pesti Hírlap kiadójában azért érdekes, mivel a Brit Media Kft. a tulajdonosa a 168 Óra című hetilapot kiadó Telegráf Kft.-nek, melynek cégregiszterében folyamatosan végrehajtási eljárások jelennek meg. Igaz, úgy tűnik, a végrehajtók mindig találtak végrehajtható vagyont, de a cég jó hírének aligha tesz jót az ilyesmi. Mindenesetre a Brit Media, mely a Fidesszel jó kapcsolatokat ápoló Köves Slomóhoz, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) rabbijához köthető, rendelkezett annyi pénzzel, hogy beszálljon a Pesti Hírlapba tulajdonostársnak. Hogy mekkora összegről lehet szó, az nem ismert, de a Media1 úgy tudja: a Brit Media nem az egész Pesti Hírlapot szerzi meg Milkovicstól, csupán kisebbségi tulajdonos lesz. Köves Slomóék megjelenése a Pesti Hírlapban azért is érdekes, mert a Pesti Hírlap jelenleg nem kerül utcára, így a működés jelenleg csak viszi a pénzt a jelentősen visszanyesett szerkesztőségi létszám mellett is.

Már 2284 koronavírusos beteg van, 14 új áldozatot követelt a járvány

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.23. 07:43
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Összesen 239-en haltak bele itthon a koronavírus-fertőzésbe, és 390 gyógyult is van.
Eddig 2284 fertőzöttet regisztráltak, és 14-en haltak meg koronavírusos megbetegedés következtében – írja a témával foglalkozó kormányzati oldal.  A szerdai és csütörtöki adatok összesítéséből kiderül, hogy 
egy nap alatt 116 új fertőzöttet találtak,

ami jelentős növekedés a korábbi a kedd és szerda között regisztrált 70 beteghez képest.
A hivatalos adatok szerint összesen 239 magyarországi áldozata van a járványnak, 390-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 850 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 61-en vannak lélegeztetőgépen. A  kormányzati oldal ezúttal is elismétli hogy a betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára - ami még nem érkezett el. Müller Cecília országos tisztifőorvos szerdán arról beszélt, hogy a kórházi ágyak 50 százalékát szabadították fel, ami 34 ezer férőhelyet jelent
A kormány továbbra is nyomatékosan kéri az időseket, hogy maradjanak otthon, az idősotthonok lakóit pedig arra figyelmezteti, hogy hajtsák végre nekik elrendelt járványügyi intézkedéseket.

Megnyitottak három szerb határszakaszt az ingázó munkások előtt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.23. 07:25
A röszkei határátkelő
Fotó: Szijjártó Péter /Facebook
Szerbia korábban leállította a határátkelők személyforgalmát, ami komoly csapást jelentett a térség vállalkozásainak.
Csütörtök reggel 6 órától a határ másik oldalán dolgozó vagy földet művelő magyar és szerb állampolgárok átjárhatnak a röszkei, a tompai és a hercegszántói átkelőn – jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter, miután megegyezett a szerb belügy vezetőjével, Nebojsa Stefanoviccsal és az európai integrációs miniszterrel, Jadranka Joksimoviccsal.
Szijjártó - akit két fideszes képviselő, Zsigó Róbert és Bányai Gábor kért intézkedésre - emlékeztetett rá: világjárvány miatt elrendelt szerb határzár korábban ingázó munkások, földművesek ezreit akadályozta abban, hogy eljussanak vajdasági és magyarországi munkahelyeikre.