Előfizetés
Fotó: Erdős Dénes / Népszava

Maszkot oszt a BKK, 27-étől kötelező lesz viselni a járatokon - képgaléria

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására Karácsony Gergely főpolgármester elrendelte az arcot eltakaró maszk, kendő vagy sál viselését Budapesten a közösségi közlekedési járműveken április 27-től. Az intézkedés betartásának elősegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Központ és a Főpolgármesteri Hivatal mosható és vasalható textilmaszkot oszt az utazóközönségnek és a fővárosban közlekedőknek.

Szerző

Megosztás
Fotó: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Németországban elkezdődött az érettségi - képek a vizsgáról

A hivatalos időpont szerint április 27-én kezdik meg a német diákok a középiskolai érettségit, ám néhány iskolában előrehozott vizsgákat tartanak. A berlini Paul Natorp gimnáziumban biológia vizsga kezdődött 22-én reggel kilenckor, ahol az iskola auláját rendezték be, hogy a diákok megfelelő távolságot tarthassanak. A berlini vizsga főpróbának is jó, hogy működhet-e országszerte az írásbeli vizsgáztatás.

Szerző

Megosztás
Fotó: MOHAMMED ABED / AFP

Az a biztos, ha mindenki hord valamit: maszk-körkép a nagyvilágból

Megoszlanak a vélemények, hogy szükség van-e maszkra vírusjárvány idején. Még az Egészségügyi Világszervezet sem adott eleinte egyértelmű választ a kérdésre. Sok országban azért nem tették kötelezővé, mert nincs elég belőle, nem tudják mindenkinek biztosítani. Azonban, ha megnézzük, hogy maszk híján mivel takarják az arcukat azok, akik szerint mégis fontos, megbizonyosodhatunk róla, hogy az emberi leleményességnek nincs határa.

Szerző

Megosztás
Jelnyelvi maszk, Franciaország
Fotó: LIONEL BONAVENTURE / AFP
Ez az maszk kakukktojás, mert igazából egy lélegeztetésre fillérekből átalakított búvármaszk Olaszországból
Fotó: HANDOUT / AFP
Fülöp-szigetek
Fotó: TED ALJIBE / AFP