Kim Dzsong Un megjelent a nyilvánosság előtt

Publikálás dátuma
2020.05.02. 06:35

Fotó: JUNG YEON-JE / AFP
A kommunista ország vezetője egy műtrágyagyár felavatásán vett részt.
Észak-Korea hírügynöksége szombaton azt jelentette, hogy Kim Dzsong Un, a kommunista ország vezetője megjelent nyilvánosan május elsején egy műtrágyagyár felavatásán. A ceremóniáról fotók jelentek meg az állampárt – a Koreai Munkapárt – Rodong Szinmun című lapjában. Un a fotók tanúsága szerint maga vágta át az avatási szalagot, a munkások lelkesen üdvözölték és elkísérte a ceremóniára húga, Kim Jo Dzsong is. Az eseménynek az ad jelentőséget, hogy az észak-koreai vezető egészségi állapotának válságosra fordulásáról, mi több, haláláról találgató hírek keltek szárnyra az utóbbi két hétben a világban, mivel az észak-koreai vezető nem jelent meg az április 15-i ünnepségen, nagyapjának, a népi Korea alapítójának születésnapi évfordulóján. Feltételezések szerint szívműtéten eshetett át, majd állapota válságosra fordult. Ezek után következett az a – szintén nagyrészt feltevésen alapuló – magyarázat, miszerint csupán a koronavírus-járvány miatt nem mutatkozott emberek között, nehogy elkapja a kórt, és a ragály elől vidékre húzódott vissza egy luxusnyaralóba. Kim Dzsong Un április 11-e, azaz húsz nap után jelent meg május elsején nyilvánosan emberek között.
Szerző
Frissítve: 2020.05.02. 14:01

Negyven ember meghalt egy börtönlázadásban Venezuelában

Publikálás dátuma
2020.05.02. 06:19
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A zendülést egy elítélt robbantotta ki, mert nem engedték meg, hogy élelmet vigyen be neki a családja.
Legalább negyvenen meghaltak, félszázan pedig megsebesültek pénteken egy börtönlázadásban Venezuelában – tudatták a venezuelai hatóságok. A zendülést egy elítélt robbantotta ki, mert nem engedték meg, hogy élelmet vigyen be neki a családja. Fellázadt társai azután összecsaptak az őrökkel, többen fegyvert szereztek és megpróbáltak kiszökni a főbejáraton. A kitörést azután a katonaság akadályozta meg a fegyveres rabok közé lőve. Végül egy tiszt megafonon keresztül tárgyalva megadásra bírta a lázadókat. A szóban forgó börtön, a Los Llanos nevű Venezuela középső részén van. A latin-amerikai országban nem ritkák a börtönlázadások, a fegyintézetek túlzsúfoltak, nem kellően felszereltek, biztonsági technikájuk hiányos, és az egész büntetés-végrehajtási rendszert áthatja a korrupció.
Szerző

Szomszédjával és magával is végzett egy tinédzser Nyitrabányán

Publikálás dátuma
2020.05.01. 21:39

Fotó: Beata Zawrzel / Beata Zawrzel/NurPhoto
Egyelőre nem tudni, miért tette mindezt a 15 éves fiú.
Nyitrabányán (Handlová) egy 15 éves fiú megkéselte szomszédját, majd levetette magát a balkonról. A fiatal fiú és a megkéselt áldozat is életét vesztette - írja a bumm.sk a szlovák rendőrség közlése alapján. A hatóság Facebook-oldalán számolt be arról, hogy egy lakóházban, a lakás ajtaja előtt, eddig ismeretlen okból nyakon szúrta 45 éves szomszédját a tinédzser. A nő a helyszínen belehalt sérüléseibe. Ezután a fiú visszatért a lakásba, majd levetette magát a balkonról. Súlyos sérüléseket szenvedett, ő a kórházban vesztette életét. A rendőrség eljárást indított az ügyben.  Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot! 
Szerző