haláleset;koronavírus;szórakoztatás;Kásler Miklós;

Szórakoztató történetnek nevezte Kásler a 32 éves anya halálhírét, de nem tagadta a borzasztó eseteket

Az emberi erőforrások minisztere egy mondattal kiakasztotta az ellenzéki képviselőket.

Ismét csak pár perces beszédet tartott Kásler Miklós hétfőn a Parlamentben: az EMMI miniszterét a jobbikos Lukács László György és Bangóné Borbély Ildikó kérdezte.

Az Index videóösszefoglalója szerint Lukács a járvány tetőzéséről és a fertőzött egészségügyi dolgozók számáról érdeklődött - Kásler elmondta, hogy a járvány a plató közelében jár - az egészségügy újra indítását négy fázisban tervezik, és az egészségügyi dolgozók 13,5 százaléka kapta el a koronavírus-fertőzést. Ez 370 érintett személyt jelenthet, és 39 főt kezeltek közülük kórházban.   

Kásler Miklós kérdésre válaszolva azt is tagadta, hogy bárkit is kiraktak volna a kórházakból a koronavírus miatti átszervezés során, mivel az ágyak 58 százaléka üres volt a miniszteri rendelet pillanatában.

A fertőzött kórházi munkatársak egyike, egy 41 éves beteghordó bele is halt a betegségbe. Az ő történetére és egy 32 éves családanya tragédiájára már Bangóné emlékeztette Kásler Miklóst – a szocialista politikus szerint a fiatal családanya, Regina azért halt meg, mert az egészségügy vírus miatti leállása miatt állítólag nem kezelték megfelelően agyhártyagyulladását, a koronavírus-fertőzésen kívül ugyanis semmit sem vizsgáltak nála. Bangóné Borbély Ildikó szerint ez a kormány felelőssége: hány ember fog még meghalnia, miniszter úr, és ki felel majd ennek az édesanyának a haláláért? - kérdezte a minisztert.

Kásler minderre Bangóné konzekvens fellépését emlegette, mondván, "a kéthavonta ismétlődő »mondjon le, mondjon le« ismételten elhangzott”. Aztán azt mondta, 

"igaz történetekkel tetszett szórakoztatni a parlamentet"

Erre hitetlenkedő moraj csapott fel az ellenzéki padsorokból. Kásler Miklós hozzátette, a 41 éves dolgozót az EMMI saját halottjának tekinti, ha történt hiba, az az ellátó felelőssége, de erről bejelentést a család sem tett.

A 32 éves családanya történetét szóra sem méltatta, egy rövid viszontválasz után pedig távozott az ülésteremből, pedig többen is szerették volna még kérdezni.