Előfizetés

Vádat emelhetnek a lányát maró folyadékkal lelocsoló orosházi férfi ellen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.05. 17:33
Képünk illuszráció
Fotó: Shutterstock
Az apának nem tetszett, hogy a 19 éves lány gyakran váltogatja partnereit, egy flakon vegyszerrel akart véget vetni a randevúknak.
aját gyermekének okozott súlyos sérüléseket az erkölcs nevében egy orosházi férfi, aki nem tudott belenyugodni a gondolatba, hogy a már nagykorú lány gyorsan váltogatja partnereit – írja honlapján a rendőrség. Az eset még tavaly április 21-én, az orosházi Október 6. utcában történt. A gyanúsított, aki korábban már többször számon kérte könnyűvérűnek gondolt lányát, egy flakon maró vegyszerrel várt az áldozatra. Mikor a lány megérkezett, odalépett hozzá, és megkérdezte, kivel fog találkozni.
Nem a kívánt választ kaphatta, mert ezután a fél literes flakon tartalmát a lányra öntötte, és fejére is locsolt belőle: a lecsorgó maró folyadék megégette a sértett arcát.

Az ügyben súlyos testi sértés gyanújával indított eljárást a városi rendőrkapitányság. A nyomozást a napokban befejezték, és az iratokat átküldték az illetékes ügyészségre – így a történtek miatt hamarosan vádemelés jöhet.

Két gyerek kibontotta a falat, majd kirabolta a tiszabői postahivatalt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.05. 14:48

Fotó: police.hu
Pechjükre egy nyomozókutya is megjelent a helyszínelésen.
Ismeretlen személyek bontották meg a tiszabői postahivatal falát 2020. április 30-a és május 4-e között, ahonnan készpénzt, táblagépet és feladásra váró csomagokat loptak el - számolt be róla a police.hu. A Mezőtúri Rendőrkapitányság kutyavezetője, Kutich József főtörzszászlós és társa Reiko, a nyomozókutya is megjelent a bűncselekmény helyszíni szemléjén. 
Reiko a posta bontott falától az elkövetők lakóhelyéig vezette a rendőröket.

A nyomozók elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két fiatalkorút, akit gyanúsítottként hallgattak ki. A Karcagi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt folytat büntetőeljárást ellenük.

Utasította és fenyegette a kórházi dolgozókat egy férfi, vádat emeltek ellene

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.05. 13:43
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyészség a férfit négyrendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg, és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki fenyegetéseivel kórházi dolgozók munkájába avatkozott, és utasításainak teljesítésére kényszerítette őket. Az ügyészség közleményében az áll: a vádirat szerint a 47 éves elkövető édesapját 2017 szeptemberétől 2019 februárjáig kezelték az egyik Veszprém megyei kórházban, ahova a férfi rendszeresen bejárt látogatni, ám annak szabályait nem tartotta magára érvényesnek. 2018 februárjától erőszakos, durva fellépésével, kirúgatással fenyegetőzve rendszeresen beleavatkozott a nővérek munkájába, miközben elvárta és kikényszerítette, hogy édesapja ápolására a többi beteghez képest és akár a kárukra, aránytalanul több időt fordítsanak. A nővérek abban a tudatban, hogy befolyásos emberről van szó, tartottak az férfitől. A vádlott az egyik alkalommal az ebédosztást végző nővért utasította, hogy azonnal hagyja abba munkáját, és cserélje ki édesapja lepedőjét. A nővér hiába mondta, hogy elfoglalt, a férfi a már korábban is megfenyegetett sértettet az ágyneműcserére utasította, aki az állása elvesztésétől tartva eleget tett a felszólításnak. Miután a feladathoz egy másik munkatársának a segítsége kellett, a betegek ebédeltetése teljesen leállt. Egy másik alkalommal a férfi egy olyan osztályos nővért utasított apja azonnali ellátására, aki – a rosszulléte miatt ellátást igénylő – beteggel foglalkozott. A nővér hiába kért türelmet, a férfi felszólította, hogy nyomban induljon, a nő pedig állása elvesztésétől tartva otthagyta a másik beteget. A vádlott 2018 decemberében az éjszakai szolgálatot egyedül ellátó, és épp gyógyszerelosztást végző nővért utasította, hogy azonnal menjen be az édesapjához, és lássa el. Mivel a férfi korábban már többször az állása elvesztésével fenyegette, a nővér nem mert ellentmondani, és munkáját félbehagyva eleget tett a felhívásnak. A férfi édesapját 2018 őszén az addigi aktív osztályos helyről a krónikus osztályra akarták áthelyezni, mire a vádlott a kórház igazgatójának megfenyegetésétől sem riadt vissza, és közölte: ha bármi történne apjával, annak beláthatatlan következményei lesznek, ellehetetleníti a munkáját. Átszállításra végül nem került sor, hanem a beteg kórtermét alakították át krónikus kórteremmé. Az ügyészség a férfit négyrendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolta meg, és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az ügyben eljáró Veszprémi Járásbíróságnak.