Mentőautó karambolozott a XVIII. kerületben

Publikálás dátuma
2020.05.06. 19:25

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A mentők három embert kórházba vittek.
Összeütközött két gépkocsi Budapest XVIII. kerületében, a Nemes utcában – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A karambol következtében kidőlt egy lámpaoszlop is. A balesetnél a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést, az egység áramtalanítja a járműveket. Az érintett útszakaszt félpályán lezárták. Az MTI azt írja, a Nemes utcában egy mentőautó ütközött össze egy személygépkocsival. A mentők három személyt kórházba vittek.
Szerző

Vádat emeltek az apa ellen, aki pirotechnikai eszközt adott hatéves fiának a ferencvárosi focimeccsen

Publikálás dátuma
2020.05.06. 13:59
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az eszköz felrobbant a kisfiú kezében, a gyerek életveszélyes sérülést szenvedett.
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt az apa ellen, aki focimeccsen, szabálytalanul egy pirotechnikai eszközt adott a fia kezébe, ami felrobbant – írja az ügyészség. A vádirat szerint egy 37 éves férfi 2018. május 27-én este hatéves gyermekével együtt, szurkolóként vett részt egy futballmérkőzésen a IX. kerületi sportarénában.
Az apa meggyújtott egy pirotechnikai eszközt, és átadta azt a kisfiának, akinek a kezében felrobbant, és közvetett életveszélyes sérülést okozott.

A fiút a helyszínen ügyelő mentősök ellátták, majd kórházba szállították. A pirotechnikai eszközt nem használhatta volna 16 éven aluli személy, és azt tilos kézben meggyújtani, illetve tartani. A Fővárosi Főügyészség a cselekményt beismerő és megbánó apa ellen gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt emelt vádat. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést.
Szerző

Teljesen kiégett egy busz Berettyóújfaluban

Publikálás dátuma
2020.05.06. 13:37

Fotó: Berettyóújfalu HTP
A tűzoltók eloltották a járművet, de nem sok minden maradt belőle.
Kigyulladt és teljesen kiégett egy ötvenhárom férőhelyes busz kedden tegnap kora este Berettyóújfaluban - jelentette be a BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral oltották el a lángoló járművet. A buszon szerencsére nem ült senki.
Szerző