Előfizetés

Vádat emeltek az apa ellen, aki pirotechnikai eszközt adott hatéves fiának a ferencvárosi focimeccsen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.06. 13:59
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az eszköz felrobbant a kisfiú kezében, a gyerek életveszélyes sérülést szenvedett.
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt az apa ellen, aki focimeccsen, szabálytalanul egy pirotechnikai eszközt adott a fia kezébe, ami felrobbant – írja az ügyészség. A vádirat szerint egy 37 éves férfi 2018. május 27-én este hatéves gyermekével együtt, szurkolóként vett részt egy futballmérkőzésen a IX. kerületi sportarénában.
Az apa meggyújtott egy pirotechnikai eszközt, és átadta azt a kisfiának, akinek a kezében felrobbant, és közvetett életveszélyes sérülést okozott.

A fiút a helyszínen ügyelő mentősök ellátták, majd kórházba szállították. A pirotechnikai eszközt nem használhatta volna 16 éven aluli személy, és azt tilos kézben meggyújtani, illetve tartani. A Fővárosi Főügyészség a cselekményt beismerő és megbánó apa ellen gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt emelt vádat. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést.

Teljesen kiégett egy busz Berettyóújfaluban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.06. 13:37

Fotó: Berettyóújfalu HTP
A tűzoltók eloltották a járművet, de nem sok minden maradt belőle.
Kigyulladt és teljesen kiégett egy ötvenhárom férőhelyes busz kedden tegnap kora este Berettyóújfaluban - jelentette be a BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral oltották el a lángoló járművet. A buszon szerencsére nem ült senki.

Egy szegedi fénymásolószalonban gyártotta a hamis bankjegyeket egy férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.06. 10:42

Fotó: Shutterstock
Azt állította, hogy gyermekének viszi egy társasjátékhoz.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly év végén egy szegedi fénymásoló szalonban euró és forint bankjegyek méretarányos kinyomtatását kérte - írja az ügyészség. A vádirat szerint a vádlott 2019. december végén jelent meg az egyik szegedi belvárosi fénymásoló szalonban. A férfi egy mobiltelefonon lévő alkalmazás használatával elküldött a szalon számítógépére 6 db képfájlt és az azokon lévő euró, valamint forint bankjegyek méretarányos kinyomtatását kérte az üzlet alkalmazottjától. A vádlott ezt követően még 2020 januárjában kétszer megjelent a fénymásoló szalonban és további bankjegyek másolását kérte, minden alkalommal azt állítva, hogy a gyermekének viszi társasjátékhoz. A vádlott a hamis bankjegyek birtokában 2019. decemberben és 2020. januárban szegedi, valamint mórahalmi szálláshelyeken álnéven bejelentkezett. Minden alkalommal előre akart fizetni, és a visszajárót forintban, illetve euróban kérte. A szolgáltatást azonban nem vette igénybe.  Emellett egy magánszeméllyel is felváltatott hamis euró bankjegyeket forintra, 2000 euró értékben. A vádlott 2020. január 12-én az egyik mórahalmi szálláshelyen szintén álnéven próbált meg szobát foglalni, ezért hamis euróval akart fizetni. A recepciósnak azonban feltűnt, hogy a vádlott csak a visszajáró pénz átvétele után akarta a bejelentőlapot kitölteni. Ezért ellenőrizte a bankjegyet, és mivel kiszúrta, hogy az hamis, értesítette a rendőrséget.
A vádlott mindösszesen 18 db 100 eurós, 12 db 50 eurós, valamint 6 db 20 ezer forintos bankjegy másolatához jutott hozzá fenti módszerrel, míg a hamis bankjegyek átváltásából mintegy 150 ezer forintra tett szert.

A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottal szemben folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat, amelyet többszörös visszaesőként követett el, figyelemmel arra, hogy cselekményét röviddel korábbi szabadságvesztése után követően követte el. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.