Előfizetés

Kétszáz rendőr, hat TEK-alakulat ütött rajta az országos drogterjesztő hálózaton (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.07. 08:07
Akció után fertőtlenítették is a TEK kommandósainak felszerelését
Fotó: Police Hungary/ TEK /Youtube
Négy megyében csaptak le az állig felfegyverzett nyomozók és kommandósok a dizájnerdrogokat áruló banda tagjaira: fegyvereket, fényűzést és több kiló drogot találtak.
A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai koordinálták azt a rajtaütést, amelyben kétszáz rendőr 65 szolgálati gépkocsival és a Terrorelhárítási Központ hat műveleti egységével csapott le egyszerre négy megyében 22 helyszínen. 
A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai koordinálták azt a rajtaütést, amelyben kétszáz rendőr 65 szolgálati gépkocsival és a Terrorelhárítási Központ hat műveleti egységével csapott le egyszerre négy megyében 22 helyszínen - írja a police.hu. Az akciót a TEK vezetője, Hajdu János is figyelemmel követte egy irányítási központból.
A lehengerlő erővel érkező nyomozók esélyt sem hagytak az esetleges menekülésre, vagy az illegális szer megsemmisítésére, amikor 2020. május 5-én hajnalban szinte egy időben kopogtak be a közel két tucat címre. Az akciót hat helyszínen a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei, tizenhat esetben a közreműködő rendőrök hajtották végre.
A szolgálati autók csomagtartóit megtöltötték a talajradarok, a kábítószer azonosítására szolgáló digitális spektrométerek és a fémkereső készülékek, de a kábítószerkereső kutyáknak is jó hasznát vették. Hol a konyhaszekrény fiókjait szaglászták végig, hol szinte a föld alá rejtett droghoz vezették a bűnüldözőket.
A rendőrök 23 embert előállítottak, kettőt tanúként hallgattak ki, 21 főt gyanúsítottak meg bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével. Közülük 14 főt, D. László 31 éves sajókazai, D. Csaba 48 éves mezőkövesdi, B. Lajos 41 éves és M. Aranka 38 éves hevesi, R. Alexandra 28 éves, K. Szabina 32 éves és K. Gyuláné 58 éves turai, K. Csaba 36 éves és Sz. Aladár 37 éves isaszegi, F. Róbert 28 éves és L. Roland 31 éves dányi, K. Máriusz 31 éves és K. Róbert 40 éves újszászi, valamint Cs. Róbert 30 éves tápiószentmártoni lakost őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatásukat.
A gyanúsítottak egymás között, alkalmanként kilós csomagokban, grammonként 700-2500 forintért adták-vették a kristály, hópihe és kréta fantázianevű új pszichoaktív szert, amit aztán adagolva már 3-5 ezerért terítettek ügyfélkörüknek.
A legnagyobb tételben a bűnügyi felügyelet alatt álló K. Máriusz üzletelt. Miután 2020. február végén letartóztatását enyhítették ott folytatta, ahol korábban abbahagyta. A szer megvásárlásába (7-800 forint/gramm) fektetett több tízmillió forintját jelentős többlettel hozta vissza az anyag grammonként 900-1600 forintos eladásával.
Az egyes helyszíneken közel 50 millió forintot, négy személygépkocsit, 90 mobiltelefont, 160 ékszert, elektronikai cikkeket, okos eszközöket, több mint 6,5 kilogramm kábítószer-, és új pszichoaktív gyanús anyagot, mérlegeket, őrlőket, paketteket, tasakokat, fegyvereket foglaltak le, a KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal két ingatlant vett zár alá. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság folytatja le.

Mentőautó karambolozott a XVIII. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.06. 19:25

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A mentők három embert kórházba vittek.
Összeütközött két gépkocsi Budapest XVIII. kerületében, a Nemes utcában – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A karambol következtében kidőlt egy lámpaoszlop is. A balesetnél a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést, az egység áramtalanítja a járműveket. Az érintett útszakaszt félpályán lezárták. Az MTI azt írja, a Nemes utcában egy mentőautó ütközött össze egy személygépkocsival. A mentők három személyt kórházba vittek.

Vádat emeltek az apa ellen, aki pirotechnikai eszközt adott hatéves fiának a ferencvárosi focimeccsen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.06. 13:59
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az eszköz felrobbant a kisfiú kezében, a gyerek életveszélyes sérülést szenvedett.
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt az apa ellen, aki focimeccsen, szabálytalanul egy pirotechnikai eszközt adott a fia kezébe, ami felrobbant – írja az ügyészség. A vádirat szerint egy 37 éves férfi 2018. május 27-én este hatéves gyermekével együtt, szurkolóként vett részt egy futballmérkőzésen a IX. kerületi sportarénában.
Az apa meggyújtott egy pirotechnikai eszközt, és átadta azt a kisfiának, akinek a kezében felrobbant, és közvetett életveszélyes sérülést okozott.

A fiút a helyszínen ügyelő mentősök ellátták, majd kórházba szállították. A pirotechnikai eszközt nem használhatta volna 16 éven aluli személy, és azt tilos kézben meggyújtani, illetve tartani. A Fővárosi Főügyészség a cselekményt beismerő és megbánó apa ellen gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt emelt vádat. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben szabjon ki végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést.