Halálos vonatgázolás történt Monornál

Publikálás dátuma
2020.05.09. 17:34
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A balesetben egy 65 éves férfi vesztette életét.
Vonat gázolt el egy embert Monornál szombat délután, a baleset miatt estig 20-30 perccel hosszabb menetidőre kell számítani Üllő és Monor irányába – közölte a Mávinform. A rendőrség tájékoztatása szerint az elgázolt férfi meghalt. A Mávinform közösségi oldalán azt írták, hogy a Záhonyba tartó Bereg-Kraszna InterCity gázolt el egy embert, emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon kell késésekre számítani délután és este. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az elgázolt 65 éves férfi a helyszínen meghalt. A baleseti helyszínelés végéig – várhatóan 18-19 óráig – csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Üllő és Monor között – tette hozzá a Mávinform. Felhívták a figyelmet, hogy a Nyugati pályaudvar tetőzetének felújítása miatt módosított menetrend van érvényben, amiről a www.mav.hu/nyugati oldalon lehet tájékozódni.
Szerző

Egymilliót kért, hogy ne hozza nyilvánosságra a kompromittáló felvételt – Siófokon fogták el a zsarolót

Publikálás dátuma
2020.05.09. 15:19

Fotó: police.hu
Az áldozatul esett nő a rendőrökhöz fordult segítségért.
A rendőrség közleménye szerint a 41 éves kaposvári férfi egy közösségi média weboldalon létrehozott álprofilon keresztül keresett fel egy nőt, akivel korábban szexuális viszonyt folytatott. Az üzenetben elküldött egy kompromittáló tartalmú felvételt is, melyet egy korábbi együttlétükről készített, és személyes találkozást kért a nőtől. A találkozó során a férfi egymillió forintot követelt azért, hogy a videót ne hozza nyilvánosságra. Az áldozatul esett nő a rendőrökhöz fordult segítségért, akik csütörtökön megjelentek Siófokon a pénzösszeg első részletének átadásakor, és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési egységeinek segítségével elfogták a feltételezett elkövetőt. A nyomozók K. Pétert gyanúsítottként hallgatták ki, majd – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.
Szerző

Egy dombóvári férfi fejbe szúrta ismerősét, aki válaszul gereblyenyéllel ütött

Publikálás dátuma
2020.05.09. 15:12

Fotó: police.hu
Egy harmadik férfi pedig késsel kergette meg egyiküket. Mindhárom férfit elfogták a rendőrök.
A dombóvári nyomozók három férfit hallgattak ki csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – írja a police.hu. A rendőrségre csütörtökön, a déli órákban érkezett bejelentés arról, hogy Dombóváron egy ház előtt több férfi előzetes szóváltást követően összeverekedett, majd egyikük fejen szúrta a másikat. A rendőrök a helyszínre mentek, az adatgyűjtés során pedig kiderült, hogy két helyi és egy csibráki lakos vitája fajult tettlegességig. Egy 20 éves dombóvári férfi, miután az utcán meglátta 25 éves csibráki ismerősét – korábbi sérelmei miatt – előbb becsmérelni, majd ütlegelni kezdte, aztán dulakodás közben egy késsel fejbe szúrta. Az idősebb férfi, miután észlelte, hogy megszúrták, egy földön levő gereblye nyelével megütötte támadóját. A hangoskodást követően az utcára jött a 20 éves fiatal 17 éves öccse, aki –miután látta a verekedést – egy késsel kergetni kezdte a 25 éves férfit. A rendőrök mindhárom férfit elfogták, majd előállították őket a rendőrségre. Mindhármukat csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A 20 éves elkövetőt a garázdaságon túl súlyos testi sértés kísérletével is meggyanúsították. A férfit őrizetbe vették, és a nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is.
Szerző